[Çözüldü]Dosya yöneticileri ikonları göstermiyor(gtk-update-icon-cache)

Başlatan if, 17 Haziran 2011 - 12:44:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

Dün akşam aldığım güncellemelerden sonra Thunar/Pcmanfm gibi dosya yöneticileri dosya/belge ikonlarını göstermiyor.
Aldığım güncellemeler: gconf-2.32.4-1-i686.pkg.tar.xz
mesa-7.10.3-1-i686.pkg.tar.xz
libgl-7.10.3-1-i686.pkg.tar.xz
ati-dri-7.10.3-1-i686.pkg.tar.xz
gtk-update-icon-cache-2.24.5-1-i686.pkg.tar.xz
gtk2-2.24.5-1-i686.pkg.tar.xz

/var/log/pacman.log dosyası içerisinde şöyle bir hata gördüm: upgraded gtk-update-icon-cache (2.24.4-2 -> 2.24.5-1)
[2011-06-17 02:42] warning: directory permissions differ on usr/share/themes/
filesystem: 775  package: 755

Sorunun bundan kaynaklandığını düşünüp dizinin izinlerini değiştirdim: sudo chmod 755 /usr/share/themes/

Ardından önce ev dizini altındaki ikon paketleri içindeki index.theme dosyalarını güncellemeye başladım fakat bir çoğu için gtk-update-icon-cache: No theme index file.
hatası verdi, index.theme ve icon-cache.theme dosyaları olmasına rağmen. Aynısı /usr/share/icons dizini içindekiler için de geçerli. /usr/share/hicolor için bir sorun çıkmadan güncelleme yaptım: sudo gtk-update-icon-cache -f /usr/share/icons/hicolor
gtk-update-icon-cache: Cache file created successfully.

Bir iki ikon temasında bulunan index.theme dosyalarını silip gtk-update-icon-cache -f ve gtk-update-icon-cache -t parametreleriyle yürüttüm komutu, çıkan sonuç: gtk-update-icon-cache: Failed to open file usr/share/icons/Faenza/.icon-theme.cache : Böyle bir dosya ya da dizin yok

Bu sefer komutu şöyle yürüttüm ve sonuç aldım: sudo gtk-update-icon-cache -ft /usr/share/icons/Faenza

Fakat yine de dosya yöneticisini açtığımda ikonlar görünmüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Haziran 2011 - 12:55:52

Az önce şu komutları yürüttükten sonra duruma baktım ve sanırım sorun kimi temalarda oluşuyor.

sudo gtk-update-icon-cache -ft ArchSketched

Ardından ArchSketched teması ve AwOken ikon temasını seçtim, dosyalar görünüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Haziran 2011 - 02:02:13

/usr/share/icons, /usr/share/themes, ~/.icons ve ~/.themes dizinlerindeki sorunlu ikon ve temaları kazıyıp, yeniden kurdum, ancak böyle işin içinden çıkabildim.