Diskimin Anlamadığım Bölünmüş Alanları

Başlatan nikbinliknet, 24 Eylül 2011 - 20:30:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nikbinliknet

Merhaba Arkadaşlar,

Diskimdeki bölünmüş alanlar hakkında size bazı sorular sormak istiyorum.

Yukarda gördüğünüz gibi diskim şöyle bölünmüş durumda:

210 MB NTSF Bu bölüm gerekli midir? Gerekli değilse nasıl birlştirebilirim.

221 GB NTSF
31 GB NTSF

Bu bölümler Windows 7'nin C ve D si. Bunları Wİndows'ta görüyorum zaten.

46 GB ext4 Bu bölümde Ubuntu kurulu.

2 GB Takas alanı Ubuntu için.

Fakat anlamadığım bölümler var. Mesela 4.1 GB takas alanı gibi. Bu bölüm gereksiz bir bölüm sanırım. Şİmdi bunu nasıl 46 GB ext4 ile birleştirebilirm. Ayrıca diskin sonundaki 16 GB NTSF LENOVO PART bölümü ne oluyor? Onu da 31 GB NTSF bölümüyle birleştirebilir miyim?
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

aurora

4.1 Gb takas alanını, sanırım Ubuntu'yu yüklerken varolan takas alanını unutup oluşturmuş olabilirsiniz. Birleştirme yapılabilir.
16 Gb Lenova_Part NTFS, bilgisayarınızın Windows 7 yeniden yükleme bölümü. (Recovery Part) Grubunuzdaki seçeneklerden o bölüme ulaşabilirsiniz. Eğer yeniden yükleme yapmam derseniz o bölümü de istediğiniz yere dahil edebilirsiniz.
210 mb NTFS de, sanırım Windows sisteminin kullandığı bölüm. Bendeki 100 mb, sizde neden 210 mb olduğuyla ilgili fikrim yok. Ama silmeyin. :)
Bölümleri istediğiniz gibi yönetmek için GParted kullanabilirsiniz. Sanırım istediğiniz işlemleri program yapabiliyor. Ben kullanmadığım için sadece tahmin ediyorum. :)

GParted (Ubuntu içinden) ile Sabit Disk Nasıl Bölümlendirilir?

bytan

210 mb'lık kısmı win 7 boot dosyaları için kullanıyor olabilir. Eğer bundan emin olmadan silersen sıkıntı yaşarsın.

4.1'lik takas alanın bir önceki kurulumdan kalmış olabilir. Bir şekilde iki tane takas alanı oluşturmuşsun. Bu bölümü kök dizinle birleştirmek için forumda ve wiki üzerinde bilgiler mevcut.

16 gb'lık son bölümün ise muhtemelen bilgisayarının kurtarma uygulamalarının saklandığı bölümdür.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST