[Çözüldü] Ubuntu 16.04 güncelledikten sonra Windows Sorunu

Başlatan yavuz34, 23 Temmuz 2016 - 16:49:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yavuz34

Arkadaşlar hepinize merhaba 14.04 LTS kullanıyordum ve sonra 16.04 güncellemeye karar verdim ancak Windows 8.1 hiç açılmıyor resmini de çekip koydum sistem geri yükleme falan herşeyi denedim 1 haftadan beri ugrasıyorum çözümünü bulamadım neler yapabilirim ? eğer bi şey yapamazsam ubuntudan windowstaki dosyaları görebiliyorum diye biliyorum onu kullanarak bi şey yapamaz mıyım ? yardımlarınızı bekliyorum

[eklenti yönetici tarafından silindi]

plazma

Güncellemeyi,sürüm yükseltmesini nasıl yaptınız ? Ubuntu sürüm yükseltmesi windows tarafında herhangi bir değişiklik yapmaz ama grub/efi veya bios vs de bir değişiklik yapıldı mı? DAha çok windows çekirdek çökme hatasına benziyor bu eğer melez kart nvdiai var ise sürücü değişikliği yaptıysanız windows tarafında ondan da olabilir.

yavuz34

@plazma
Güncellemeyi konsoldan sudo apt-get update ; update-manager -c -d şeklinde yaptım.Güncelleme olduktan sonra grub da gitti ancak sonra ben ubuntu iso kullanarak olayı hallettim bios da herhangi bir değişiklik olmadı . Banada windows çekirdek çökmesi gibi geldi acaba nasıl düzeltebilirim eğer öyleyse .nvdiai sahibim sürücü değişikliği yapmadım sadece ubuntu da güncelleme yaparken bi anda elektrikler gitmişti bilgisayar kapanmıştı yani onla alakalı olabilir mi

plazma

Bizim tarafta yapılan değişiklik windows tarafını etkilemez banada çekirdek dökülmesi gibi geldi sorunu windows tarafında araştırmanız gerekiyor.

yavuz34