Sabayon 5.5 KDE Resimli Kurulum

Başlatan decent, 16 Nisan 2011 - 16:12:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

decent

Sabayon yüklerken bir taraftan her adımı resimleyip paylaşmak istedim.

cumali

Teşekkürler @decent,keşke acele etmeyip resimlerin altına kurulumla ilgili kısa açıklama yazsaydınız.Bilen var,bilmeyen var.

decent

Alıntı yapılan: cumali - 16 Nisan 2011 - 16:17:51
Teşekkürler @decent,keşke acele etmeyip resimlerin altına kurulumla ilgili kısa açıklama yazsaydınız.Bilen var,bilmeyen var.

Rica ederim.
Onları yine yazarız..
Çünkü elektrik kesilirse en başa dönmek de var.

Contempt

@decent eline sağlık. Anaconda ile türkçe kurulum Yapmaya korkuyorum ama gördiüğüm kadarı ile sen başarılı şekilde  kurmussun.
Kurulum sonundaki Türkçe dil durumu nedir ?
Herşeye Rağmen...

decent

@Contempt,
KDE ne kadar Türkçe ise dil desteği o derecede.
Güncellemenin bitmesini bekliyorum, derinlere yolculuğum ondan sonra başlayacak.

Al Arabi

Denemeyi düşünmüyorum ama eline sağlık. Önceliğim FreeBSD ve Archlinux.. :)

decent

Sabayon yükleyecek kullanıcıların biraz sabırlı olması gerek.
Kurulumdan sonra  2 GB üzeri güncelleme yapıyor.
Güncellemelerin orta yerinde hata verip uzun süre uğraştırdı.
Ben de entropy yerine uçbirim ile güncelleme yolunu seçtim, bitirmek üzere..

Uçbirimden güncelleme için;
su
equo update
equo upgrade

cumali

Tahmin ettigim gibi oldu.Ama uçbirimle güncelleme yaparak iyi bir manevra yapmışsınız.Yalnız anlayamadığım 2 Gb güncelleme bir linux dağıtımı için  fazla degilmi?Kotalı kullanıcılar için caydırıcı olacağını sanıyorum.

decent

Alıntı yapılan: cumali - 17 Nisan 2011 - 10:32:40
Tahmin ettigim gibi oldu.Ama uçbirimle güncelleme yaparak iyi bir manevra yapmışsınız.Yalnız anlayamadığım 2 Gb güncelleme bir linux dağıtımı için  fazla degilmi?Kotalı kullanıcılar için caydırıcı olacağını sanıyorum.

Sistem neredeyse baştan aşağıya yenileniyor.
Mesela Entropy uygulaması DVD den kurulumda Alpha 9 geliyor, mevcut sürüm ise Alpha 45 olmuş.
Tabii bundan sonrası için günlük güncellemeler varsa onları alarak yuvarlanıp gidecek..
Haklısın, kotalı kullanıcılar için pek akıl karı değil.

Contempt

O zaman yeni bir sürüm yaklaşıyor sanırım. Yeni bir sürüm çıktığında tekrar denemek istiyorum.
Herşeye Rağmen...

stratovarius

Sabayon gördüğüm en güncel dağıtımlardan diyebilirim, bir çok program beta aşamasında depoya girmeye başlıyor. Kullandığım zamanlarda güncelleme yöneticisi sağlıklı çalışmıyordu halen aynı sorun var anlaşılan. Ayrıca paket yöneticisi derleme yaptığı için yavaştır, kuracak olanlar güncellemeleri yaparken sabırlı olmanız gerekecek. Ayrıca güncellemeleri konsoldan yapmanızı öneririm. Equo komutunu apt-get gibi düşünebilirsiniz.

decent

Yeni sürümü bekliyorum, çünkü 5.5 sürümünü yükleyince En az 2 GB güncelleme yapıyor.
Güncelleme işe yarasa mesele değil de, işe yaramıyor.

Yeni sürüm gelinceye kadar da ARCH ve Mageia deneyeceğim.

decent

Sanki içime doğmuş..
Az önce Sabayon 6 sürümünün bu hafta içinde gelebileceğine dair bir haber çıktı karşıma:
Sabayon 6 to be Released this Week?