[Çözüldü] Ubuntu 11.04 compiz sorunu

Başlatan hckr, 30 Temmuz 2011 - 13:16:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hckr

Arkadaşlar ubuntu 11.04'te masaüstü küpünü filan etkinleştireyim dedim ancak bir türlü olmadı unity paneli kitlendi.Ubuntu klasiği açıp eski ayarlara geri dön dedim tüm pencereler kapandı.Ve geri gelmedi.Reset attım.
Şu anda Ubuntu Klasikteyim. Ne yapmalıyım?
Şu anda hala pencere üst kısmı görüntülenemiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Temmuz 2011 - 14:09:39

arkadaşlar sorunu çözdüm ancak Masaüstü Kübünü etkinleştiremiyorum.Sürekli unity panelleri çalışmaz hale geliyor.

Rbbt

compiz ayarlarında pencere dekarasyonu etkin mi ?
What happens when I become main source of a pain!!!

hckr

Etkin.
Masaüstü Kübünü unityde aktif edemiyor muyuz?

BayboraKaan

Edebiliyoruz. Sistemin güncel mi?

hckr

Dün tüm güncellemeleri yaptım.

BayboraKaan

Küpü etkinlestirdikten sonra Unity eklentisinin etkin olup olmadigini kontrol ettiniz mi?

hckr

Küpü etkinleştirince Unity eklentisi kapalı oluyor.

BayboraKaan

Tamam iste küpü etkinlestir üstüne unity eklentisinide etkinlestir. Sonra compiz icon sag tik windows maneger reload dedinmi islem tamam ;)

hckr

Küp geldi ancak problem şu ki pencerenin üstündeki çubuk yok oldu? Pencere Dekarasyonunu aktifleştirdim ancak yine de gelmedi.

Rbbt

Reload yapıyor musunuz öyle olunca geri gelmesi lazım.
What happens when I become main source of a pain!!!

hckr

BayboraKaan

Pencere kenarlari mi kayip yoksa panel mi?

hckr

BayboraKaan

Compiz ayarlarinda pencere kenarlari diye bir eklenti var onu aktif et gelir su anda bende küp aktif

opusxx

üç gün önce yiğenime, linux' un benim pc deki gibi olmadığını göstermek için kurmuştum compiz'i uzun yıllar sonra :D
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=20085.0  buradaki çözüm olan compiz icon una sağ tıklayıp (compiz aktifken systemtrayde) pencere yöneticisini seçebilirsin. Link teki çözümde "gtk-window-decorator" ı kurmuş ve onu seçmiş.  Bu konu zamanında çok başıma gelmişti ama artık compizde gelişmiş bu konu hakkında bir çok başlık var sitede.
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

hckr

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 30 Temmuz 2011 - 22:26:21
Compiz ayarlarinda pencere kenarlari diye bir eklenti var onu aktif et gelir su anda bende küp aktif
Sorun çözülmüştür.İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.