PCLOS KWin Efekt Aktif Edememe Sorunu

Başlatan karizmaxi, 06 Haziran 2011 - 20:55:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karizmaxi

PcLOS 2010.12 sürümünü kurdum güncelleme yaptım ve efektelerde sorun çıkarmaya başladı Küp'ü sallalanan pencereleri ve birkaç efekti aktif edemiyorum gelişmiş sekmesinden open gl seçmek istediğimde ise hata veriyor hata içeriği resimde

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

heartsmagic

Güncellemeden önce çalışıyor muydu?
Grafik kartı sürücüleri ne alemde?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karizmaxi

Güncellemeden önce hiçbir sorun yoktu ekran kart Ati X1550 dün biraz daha uğraştım baktım nvidia sis nekadar ekran kartı sürücüsü varsa hepsini yüklemiş işe yaramayanları kaldırdım kasma yapıyordu artık çok hızlandı ama hala efekteler aktif olmuyor

heartsmagic

Bu durumda sürücüsü yoktur zaten kartın. Bizde malum mesa'yı yeniden falan kuruyoruz, PClos'ta ilgili paketler neyse bir bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karizmaxi

Mesa kurulu hatta dediğim dibi fazladan kurulu paketler vaedı kaldırdım onları

tarakbumba

Denetim Merkezinde, Grafiksel Sunucuyu Ayarla kısmında ekran kartı sürücünüzü yeniden yapılandırmayı deneyin. Aşağıdaki bağlantı yardımcı olacaktır. (Sonuçta PcLinuxOS ile Mandriva araçları aynı):
http://wiki.mandriva.com/tr/Ekran_kart%C4%B1_kurulumu

karizmaxi

@tarakbumba teşekkür ederim daha önce yaptım ama faydası olmadı çok acayip geliyor bana bazı efektlerin çalışıp bazılarının çalışmaması diyorum ki ekrankartı sürücülerini ve kde'ye ait ne varsa kaldırıp yenidenmi kursam hoş kod bilmiyorum ama öğrenebilirsem bi yerlerden mantıklı olmamasına karşın çalışırmı diye merak ediyorum

tarakbumba

Synaptic' ten tek tek ekran kartınızın sürücülerini kaldırarak özgür sürücüler ile ekran kartınızı yapılandırmayı, sonrasında da sistemi yeniden başlattıktan sonra ekran kartınızı müseccel (tescilli, özgür olmayan) sürücüler ile yeniden yapılandırmayı deneseniz? Bildiğim kadarıyla PcLinuxOS, Arch Linux gibi sürekli güncellenen (rolling release) bir dağıtım. Belki, son güncellemeler ile xorg veya ekran kartı sürücüleri değişmiştir. Belki de KDE paketlerinde değişiklik olmuştur. Anladığım kadarıyla opengl ile grafiksel hızlandırma yapamıyorsunuz. Opengl paketleri ile ilgili de olabilir. Yani ihtimal çok. Ben ise PcLinuxOS kullanmıyorum ve açıkçası daha fazla yardımcı da olamıyorum. Sadece aklıma ilk gelen fikirleri yardımcı olmak adına paylaşmak istedim.