Usb kablosuz fare imlecinin hız sorunu

Başlatan gokcedundar, 03 Ekim 2010 - 22:40:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokcedundar

Ubuntuda touchpad kullanırken imleç iyi, hızlı ancak neden diğer usb mouseları kullandığımda kağnı gibi hareket ediyor? Ubuntu ile birlikte gelen mevcut fare denetimini denemiş bulunuyorum. Yardımınızı beklemekteyim, ilginize şimdiden teşekkür ederim...

heartsmagic

Kağnı gibi derken cidden çok mu yavaş, hani bariz bir sorun mu var yoksa sana normalden daha mı yavaş geliyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kriptoman

baya bir yavaş drken arkadaşı çok iyi anlıyorum aynı sorun bende de var 10.10 da bu sorunu aşmadığım için 10.04 e dönmüştüm ama bu sefer inşallah bir şekilde çözülebilir.
notebook bilgisayarın lanchpadini kullanırken ekrandaki fare elimin hareketiile eşzamanlı (elimin hızı ne olursa olsun) ancak usb ye takılan hangi fare olursa olsun eğer elhareketi çok yavaşsa oda eş zamanlı ama o zamanda elranın bir ucundan diğer bir ucuna fareyi hareket ettirmek 30 saniye sürüyor :) fareyihızlı bir şekilde hareket ettririsem benim el hareketim durduktan sonra fare yeni istediğim yere geliyor (şansım varsa tabii) çünki böyle olunca istediğim noktayı tutturmak zor oluyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2011 - 00:51:59

bu arada sadece kablosuz fareleriiçin eği bu sorun usb kablolu farelede de aynı srun vr

heartsmagic

Dizüstünün markası ve modeli nedir?

kriptoman

heartsmagic

İki şey söyleyebilirim. Mümkünse 11.04'ü en azından Canlı CD ile dene.

Eğer denemek istemiyorum diyorsan imleçsürer'i devre dışı bırakıp durumu gözlemleyelim. Zira bu modeldeki imleçsürer için sorun yaşatıyor diye başlık açılmış, kendisi imleçsürer yerine fare olarak algılanıyormuş. Hata kaydını açan kişi rahat kullanamadığını yazmış, sende ise durum tersi. İmleçsürer'i devre dışı bırakıp tekrar aktif etmek için şuradaki betiği kullanabilirsin:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=10651082&postcount=13

Not: Hata kaydı şurada: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/678103