[Çözüldü] Dosya adı değiştirmede sıkıntı

Başlatan profirth, 28 Mayıs 2011 - 19:06:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

profirth

Merhaba... Okulda aldığım internet programming dersinde kısa bir ödev verdi hoca. Yapmam gereken şey klasördeki dosya adlarını belli bir sisteme göre sıralamak. Aynı adla var olan dosyaları da değiştirmemek. Var olan dosyaları bi klasöre atıp tekrar çekiyorum orada bir sıkıntı yok. Çok zor bir şey değil aslında ama çok ufacık bir ayrıntıda takıldım. Şöyleki;

for i in *.txt; do
echo "file name is:$i"
echo "Renaming $i to textfile-${array[sayac]}.txt"
rename $i textfile-${array[sayac]}.txt $i
let "sayac = sayac+1"
done

Burada array kısmını başka bir fonksiyondan alıyorum, işte orası "textfile-2", "textfile-4" gibisinden bir şeyler olacak. yani array bir integer var olmayan dosyaların numaraları. Fakat  rename $i textfile-${array[sayac]}.txt $i kısmında "No such file or directory" gibi bir hata alıyorum.  Zannedersem o şekilde rename komutunu kullanamıyoruz birkaç syntax değişikliği de denedim hala sıkıntı çıkıyor. Dün geceden beri çözemedim. Çözüm ya başka ya da basit ben görmüyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler.

hyperThread

İsim değiştirme işlemi için mv komutu genelde tercih edilir. Bir dene istersen mv komutu ile.

hatta örnek için, foo.txt dosyamız var diyelim. İsmini foos.txt yapmak için,

mv foo.txt foos.txt

formatında komutla değiştirebiliyorsun.

profirth

mv u sadece directory değiştirmek için kullanılır zannediyordum, iyi oldu öğrendiğim... Fakat denedim yine aynı hatayı verdi, sanırım sıkıntı textfile-${array[sayac]}.txt burada.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mayıs 2011 - 20:58:09

Çözdüm :)... Şöyle olacakrename $i textfile-${array[sayac]}.txt $i...Yardımlarınız için teşekkürler.