Normal işletim sistemi ve Vmware'de wireless adaptörünü ortak kullanabilr miyiz?

Başlatan bodyguard, 16 Mayıs 2011 - 16:48:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bodyguard

Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım.3 günlük ubuntu kullanıcısıyım ancak 3 gündür wireless kartımı tanıtamadım.
İnternette araştırıp denemediğim yöntem kalmadı diyebilirim.kimileri hatayla sonuçlandı,kimileri başarıyla sonuçlandı ama başarıyla sonuçlananlardan birinin mutlaka wirelessimi tanıması gerekirdi.Bu yüzden başka bi yönlere çevirdim araştırmalarımı.

Vmware'de ethernet kartını hem ana bilgisayarım hem de vmware ye kurduğum işletim sisteminde aynı anda kullanamıyormuşum sanırım.Daha çok USB Wifi adaptörlerini öneriyorlar bu yüzden.

Sormak istediğim birkaç şey var şimdi;
1)Vmware in Virtual Network Setttings ayarlarında Host Virtual Network Mapping sekmesinde VmNET 0'dan VmNET 9'a kadar ağ bağdaştırıcı seçenekleri mevcut.Burda iki tane VmNET seçenği seçili bende(neden iki bilmiyorum ama ilk önce pardus sonra da ubuntu kurmuştum belki biri pardus için diğeri de ubuntu içindir) ikisinde de VmWare Network Adapter seçili.Bu seçili olan seçenekleri Wifi adaptörüm olan İntel Pro Wireless 3945 olarak değiştiremiyorum ancak şunu denedim.seçili olan iki seçenekleri disable yapıp boşta olan bir VmNEt seçeneğini Wifi adaptörüm olarak gösterdim.Daha sonra Edit Virtual Machine Settingsten bikaç yeri yeni ayarlara göre uyarlayıp açıp denemek filan istedim ama bir sonuca ulaşamadım.Böyle bir yöntemle acaba Windowsta aktif ama kullanımda olmayan Wifi adaptörümü Ubuntu da çalıştırabilir miyim acaba?deneyen,bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirm.

2)Eğer yukarda anlattığım imkansız bir şeyse windowstaki wifi adaptörünü aygıt yöneticisinden etkin konumdan deaktif konuma getirsem ya da hadi biraz daha zorlayıp donanımı kaldırsam bilgisayarımdan.Daha sonra Ubuntu sistemimde  bu wifi adaptörümü kullanma imkanım var mıdır acaba?

Bu iki konuda bilgi verirseniz sevinirim.Olmadı en son çare VmWare den değil de başka bir partitiona kuracağım Ubuntuyu.


Ek Bilgiler:
Ana işletim sistemim:Windows XP   ,Vmware de kurulu olan işletim sistemi:Ubuntu
İnternete ethernet kablo ile bağlanıyorum,wirelessim aktif ama kullanımda değil.Windowsta boşta duruyor yani.

ekopc

Vmware  xp kullandıgın interneti aynen kullanır sanal ne kurarsan kur.. ayarları degiştirmediysen eternet vmwarede nat olaçak kurdugun sanal işletim sistemine göre baglanmaz ana işletim sistemine göre baglanır... Wiriles xp baglanıyorsa Vmwaredede baglanır sorun olmaz.....Bendede aynı Windows 7 Wiriles baglı ubuntuda eternetle giriş yapıyorum sanal işletim sistedide windowsun internet baglantısını kullanıyor....

heartsmagic

Ben de pek mümkün olduğunu sanmıyorum ve bir başka arakdaşa sorduğum gibi sana da sormak istiyorum. Neden sanal makinede ayrıca bir kablosuz ağ kullanmak istiyorsun? Zira sanal makine ile ev sahibi sistemin bağlantısını istersen NAT istersen de "Bridged" yani köprülenmiş olarak kullanabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bodyguard

açıkçası ekopc adlı arkadaşın dediklerinden pek bir şey anlamadım.ancak yine de teşekkür ederim ilgin için.
heartsmagic sizin sorunuza gelince;
neden illa ana makinemde (xp) yerel ağı ve neden sanal OS da (ubuntuda) wireless kullanmakta ısrarım kısmı uzun hikaye..
internetim var ancak iki işletim sisteminde de aynı interneti kullanmak istemiyorum.bana asıl lazım olan ubuntu da wireless'i kullanabilmem.
windowsun buna engel olduğu,dolayısıyla ubuntuda wirelessimi aktif edemediğim kanısındayım.3-5 günlük tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunları.
Kısa ve öz olarak, ana makinem olan Xp yi yerel ağdan kullanacağım internet için, sanal makinem olan ubuntuda ise wireless adaptörümü kullanacağım.bu mümkün müdür?mümkünse tarifini verebilirseniz sevinirim.
mümkün değilse de ileriki zamanlarda sanal makine yerine ana makinemin D partitionuna kurup deneyeceğim.
Şu an ilk mesajımdaki bir yanlışlığı fark ettim kusura bakmayın dalgınlığıma gelmiş;
Alıntı YapVmware'de ethernet kartını hem ana bilgisayarım hem de vmware ye kurduğum işletim sisteminde aynı anda kullanamıyormuşum sanırım.Daha çok USB Wifi adaptörlerini öneriyorlar bu yüzden.
ethernet değil wireless adaptörü yazacaktım oraya.

Dipnot: sanırım forumun admini sizsiniz heartsmagic.Sizi ilgi ve alakanızdan dolayı tebrik ediyorum.Sitenizden epey bilgi edindim,bu bilgi edinme sırasında girdiğim her konuda sizin de bir mesajınızın olduğunu,yardım ve çözümler sunduğunuzu gördüm.Bu zamanda bu kadar ilgi ve alakalı bir admin görmek beni şaşırttı açıkçası.

gecegezen

Vmware hiç kullanmadım ama Virtualbox'ta disaridan usb ayğıları sanal makine kullanacak şekilde bağlanılıyor. Bu konularda çok fazla uğraşmadım ama bençe izlemen gereken yol wireless kartını usb aygıtlardan sanal makineye bağla sanal makine onu tanıdığı zaman normal bir şekilde internet bağlatı ayarlarını yaparak bağlan hosta işe wireless kartı hiç kurçalama zaten hosttan o aygıtı kullanamıcaksın. Tabi bunlar wireless kartın usb olarak bağlanığını varsayarak böyle bir teori ortaya atıyorum. Benim kullandığım laptopta wireless usb kanallarından bağlıda hiç böyle bir şey denemedim. Yani tamamen yanlışta yönlendiriyor olabilirim.

ekleme:tam olarak hatırlamıyorum ama bridge kullandığın zaman o agi hostan kullanamiyordun belki bu şekilde birşeyler yapılabilir
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

heartsmagic

@bodyguard, son cümlelerindeki nazik iltifatın için teşekkürler.

Mesele bence Windows'un falan izin vermesinden ziyade sanal makinelerde böyle bir şeyin mümkün olup olmadığı.
Şöyle biraz bakındım da sanırım USb bir aygıtla Vmware ve Virtualbox üzerinden mümkün oluyormuş. İlk iletimde "sonuca ulaşamadım" demişsin, tam olarak ne oldu. Vmware için hiçbir fikrim yok ancak Virtualbox için ağ bölümünde de ekleme yapabileceğin yerler anlatılıyor sanki:
http://forum.virtualbox.org/viewtopic.php?f=3&p=153291
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.