Hızlı Menü'de Çalar Saat Programı gözükmüyor.

Başlatan Herakleitos, 04 Nisan 2012 - 21:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Herakleitos

Hızlı Menü'de çalar saat programı arıyordum, çıkan Çalar Saat (alarm-clock) programını seçtim, yazılım merkezi üzerinden kuruldu. Sonrasında ise Hızlı Menü üzerinden programa ulaşamadım. Programı yeniden yükledim; ama işe yaramadı. Sonrasında,

sudo apt-get install --reinstall unity && sudo reboot

kodunu kullandım ama sorun çözülmedi. Program uçbirimden açılıyor. Söz konusu programa Hızlı Menü üzerinden nasıl ulaşabilirim?

heartsmagic

Unity'ye ait Hızlı Seçke(dash) mi bahsediyoruz burada? Görünmeyen tek uygulama bu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Herakleitos

@heartsmagic, Sol taraftaki Başlatıcı sütununun en üst kısmındaki Ubuntu logolu kısım, bende Hızlı Menü yazıyor. Konuyu Unity bölümünde açtığım için tekrar belirtmedim. Sadece bu uygulama gözükmüyor.

if

@Herakletitos, hızlı seçkeden alarm veya clock diye aratınca çıkmıyor mu?

Herakleitos

@if, hayır. Ulaşılamıyordan bunu kastediyorum zaten. Oysaki yüklü değilken Çalar Saat yazdığımda çıkmıştı.

burk

@Herakleitos program halâ yazılım merkezinde yüklü mü duruyor? Bir de programı uçbirimden çalıştırmayı deneyin, adını ilk iletinizde verdiğiniz gibi alırsak;
alarm-clock

Herakleitos

@burk, evet yüklü gözüküyor; ama yazılım merkezi ve Synaptic'te ismi alarm-clock olarak geçmesine rağmen uçbirimden alarm-clock yazınca değil, alarmclock yazınca açılıyor.

burk

Tamam @Herakleitos programın yüklü olduğundan emin olduk, menüde aramayı alarmclock olarak yapınca ne oluyor?

Herakleitos

heartsmagic

Sorun sana mı özel yoksa genele mi hitap ediyor diye bir kurup görmemiz lazım. Bazı uygulamalar ismiyle beraber gelmiyorlar o bölümde. Buna en güzel örnek sanırım gnome-tweak-tool. "Advanced Settings" adı altına çağrılıyor kendisi.

burk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Nisan 2012 - 01:08:40
Sorun sana mı özel yoksa genele mi hitap ediyor diye bir kurup görmemiz lazım. Bazı uygulamalar ismiyle beraber gelmiyorlar o bölümde. Buna en güzel örnek sanırım gnome-tweak-tool. "Advanced Settings" adı altına çağrılıyor kendisi.
Ancak ilgili programı "gnome tweak tool" yazarak da arama sonucunda görebiliyoruz.

@Herakleitos yazılım merkezinde "Çalar Saat" için iki tane seçenek var, siz hangisini yüklediniz?

heartsmagic

Evet "gnome tweak tool" olarak tamamen yazmak gerekiyormuş. O da çok zahmetli olduğundan sanırım yakalayamamışım ben. Uygulamanın hangisi olduğunu öğrenirsek belki ilk elden deneyebiliriz @burk'un söylediği gibi.

Herakleitos

@burk, alarm-clock-applet değil, alarm-clock olan.

burk

@Herakleitos ilgili programı kurdum,  buradaki tüm kelimelerle menüde görüntüleyebiliyorum, yazılım merkezinden ilk programı kaldırmadan ayrıca bir de diğer programı da kurup deneyin lütfen.

Herakleitos

@burk, çünkü alarm-clock-applet'te herhangi bir sorun yok ve tek başına kuruluyken de menüde gözüküyor ve ikisi birden kuruluyken sadece applet menüde gözüküyor. İkisi ayrı programlar. alarm-clock'u yüklemeden önce menüde iki program da ayrı ayrı kurulabilir uygulamalar listesinde görünüyorlardı. Yüklediğimden beri alarm-clock gözükmüyor sadece uçbirimden açılabiliyor. Zaten iki programın arayüz tasarımlarının vs. de farklı olduğunu görebilirsiniz.

burk

Evet farkettim @Herakleitos, aklıma ilgili programa kolay erişim açısından başlatıcı oluşturmak dışında bir yol gelmiyor ne yazık ki.

heartsmagic

Uygulama Hızlı Seçke'ye girmiyor ne yazık ki, ortada bir sorun var muhtemelen. Zaten uygulamanın ismi alarm-clock olarak geçiyor fakat sisteme alarmclock olarak yerleşiyor. Bir de ortadaki alarm-clock-applet uygulaması var ki iyice karışıklığa neden oluyor: https://bugs.launchpad.net/alarm-clock/+bug/558576

Hızlı Seçke ile açılmıyor ama Alt+F2 ile açılıyor uygulama, tabi tam ismini yazmak lazım: alarmclock

furkankalkan

/usr/share/application dizini altında bir .desktop dosyası var mı programa dair ? Eğer yoksa root kullanıcı olarak nautilusa giriş yaparak dosyayı manual olarak oluşturup öyle deneyin.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Ben bakmıştım da vardı yanlış hatırlamıyorsam ama yine de Unity getiremiyor uygulamayı.

Herakleitos

@dewilman, desktop dosyası var; ama @heartsmagic'in dediği gibi.