Virtualbox Compiz Fusion'u nasıl çalıştırıcam?

Başlatan kaansef, 14 Temmuz 2009 - 21:28:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaansef

Arkadaşlar bugün virtualbox yükledim ve virtualbox vasıtasıyla ubuntu 9.04 kurdum.Compiz Fusion kurdum kuruldu ama çalışmıyo.  :(Özel efekt'i seçemiyorum.Nasıl yapıcam internette araştırma yaptım ama sonuç sıfır.Lütfen biri yardım etsin.
# 28065

xxx3

Xp üzerine mi virtual box kurdun yoksa ubuntu içine bir başka ubuntumu  ???
İkinci olarak ziyaretci eklentilerini kurdun mu  ve virtual boz ayarlarından 3d desteğini aktif ettin mi ?

Yusuff

Bence çalışmaz. Koskocaman compiz sanal ekran kartıyla çalışır mı? :)

Tabi bilmiyorum sadece bu güne kadar kullandığım sistemlerle ilgili tecrübem var. Ekran kartı iyi olmayanlarda güzel çalışmıyor.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

kaansef

# 28065

heartsmagic

Virtualbox'ın hangi sürümü? Son sürümünde bu destek olacak deniyordu, eskisinde sanırım yoktu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kaansef

# 28065

bytan

Çıktısı nedir?

glxinfo | grep render
cat /var/log/Xorg.0.log | grep drivers

Çıktıdaki sürücünün de compiz tarafından destekleniyor olması lazım. Yenisi dediğin vb sürümü kaç?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

kaansef

# 28065

Khan

İyi de neden VirtualBox'ta çalıştırmak istiyorsun. Ben 9.04 kullanıyorum ve ekran kartı yüklü olmadığı halde tüm efektleri kullanabiliyorum. Hatta bana göre MESA sürücüleri daha iyi çünkü ATI'nin kendi sürücülerini yüklediğimde Firefox sapıtıyor ve resimli sitelerde kasılıyor.

kaansef

Neyse sildim virtualbox'u.Konu kapatılabilir.Zaten çözümüde yok.
# 28065

heartsmagic

Çözümü olmayan konuları kapatmıyoruz. İleride gelebilecek çözümler için açık kalabilir konu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yusufask

Alıntı yapılan: kaansef - 15 Temmuz 2009 - 15:10:17
vb sürümü 3.0.2

Benimkinin sürümü 4.0.4 ama compiz kurulu görsel efecler çalışmıyor.(ubuntu 11.04 kurdum incelemek için.Ama compizinde çalışmasını istiyorum.)

karizmaxi

benim bildiğim kadarıyla (fazla bi vbox tecrübem yok) Vbox'ta 3 boyut çalışmıyor ve compizin çalışması için grafik kartı  3b desteklemeli
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

yusufask

Alıntı yapılan: karizmaxi - 13 Mayıs 2011 - 16:21:20
benim bildiğim kadarıyla (fazla bi vbox tecrübem yok) Vbox'ta 3 boyut çalışmıyor ve compizin çalışması için grafik kartı  3b desteklemeli

Ekran kartım: Ati Radeon HD 4350 onun var ama.Ayrıca Vbox sun Display seçeneğinden 3D hızlandırma etkinleştirilmiş...