Yardım Betiği Oluşturulabilir mi?

Başlatan mami96, 19 Haziran 2011 - 14:14:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mami96

Selamlar. Bash ile yardım betiği oluşturulabilir mi?

Mesela ben şöyle yaptım

zenity --info --text "-Ali GÖREN\n-Ubuntu-tr.net\n-Cyber-Warrior.org" --title "Linux Yardımcısı"
sor=`zenity --title='Linux Yardımcısı' --entry --text="Yardım almak istediğiniz komut"` ; zenity --title="Linux Yardımcısı" --height=650 --width=650 --list --column BİLGİLER "$(${sor} --help)"
zenity --info --text "Kullandiginiz icin tesekkur ederim."

Ama bu yetersiz kalıyor neden derseniz mesela

zenity --help

komutunu alirsa alt komutlar vs. var.

Bunlarıda görsel olarak gösterip, aslında terminaldeki olan yardım belgelerini görselliğe dökebilir miyiz?

yani normal bir komuttan sonra gelen alt komutu da çekebilir miyiz?

ya da bu belgeleri .PDF olarak çıktı alabilir miyiz? vs. çıktı alıyorum txt olarak

neyse ilk soru olan yani bu dedigim gerceklestirilebilir mi? devami gelir mi?

utdmr

Bu --help'lerin bir standardı olsa olabilir de, yok. Ama man dosyaları var, onlar kullanılabilir belki.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

furkankalkan

Benim aklımda da MS-DOS taki HELP  'in Türkçesi gibi bisey var bununla ilgili. Yeni baslayan kullanıcılara Terminal komutlarını öğretmek için böyle birsey yapılabilir.
Ayrıca man dosyaları çok soğuk geliyor bana. Ayrıca İngilizce.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

mami96

Yani tum komutlari toplayabiliriz belki ama biraz kapsamli olur gibi geliyor.

sem

Toplamak derken? Zaten hepsi belirli dizinlerde tutularak (toplanarak) dinamik şekilde (komutla) ulaşılabilir durumda değil mi? hitokiri'nin yaptığı gibi bunu görsele dökmek daha kârlı gibi... Ya da ben dediğinizi yanlış anladım...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

mami96

Yok dogru anladiniz, ben yanlis anlattim.

@dewilman

dedi ya man dosyalari cok soguk geliyor.

hani onun haricinde daha farkli birsey soz konusu olabilir mi merak ettim.

sem

Fikir vermesi açısından; belki "string ayıklaması" ile man sayfaları daha sevimli bir hale getirilebilir...

Ama ben seviyorum man sayfalarını =)
Burası dünya?

mami96

Tesekkur ederim cok hemde (:

Ama simdi orada yapilmis

Aynisi olmus olacak gibi (:

Ek ozellik katabilirsem duyururum

Su anlik

Python ve C++ ile yapilabilir sanirim.

sem

C, C++, Python, Bash, PHP, Java, Pascal... =)

Artık en çok hangsi hoşunuza gidiyorsa =) Çünkü bütün diller ile yapılabileceğini düşünüyorum... Hani eminim neredeyse =)
Burası dünya?