Firebird server kurulum problemi

Başlatan nebiaydogdu, 02 Ağustos 2008 - 14:12:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nebiaydogdu

Amd Turion64 işlemcili bilgisayarıma firebird server kurmaya çalışıyorum
internette genel olarak gördüğüm kodlar maalesef sadece intel işlemciler için yinede deneme yanılma ile paket isimlerini bularak apt-get ile install ettim ancak server'ı çalıştırmak istediğimde dpkg ile reconfigure etmemi söylüyor bende reconfigure etmeye çalışıyorum bu seferde dosya bulunamadı diyor
problemin kurulum dosyalarında yanlış path tanımlanmasından kaynaklandığını düşünmeye başladım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: nebiaydogdu - 02 Ağustos 2008 - 14:12:30
internette genel olarak gördüğüm kodlar maalesef sadece intel işlemciler için

Her işlemci için ayrı kodmu oluyor ?

Sahip olduğunuz ubuntu 32 bit mi 64 bit mi?

İşter 64 bit ister 32 bit olsun işlemci farketmez. Yani intel Amd ayrımı diye birşey yoktur.

Terminal çıktınızı buraya aktarırsanız bence daha iyi olur.

nebiaydogdu

maalesef durum belirttiğiniz  gibi değil işlemcinin intel veya amd olmasına göre kod farklılaşıyor ayrıca kendi içerisinde de 32 bit ve 64 bit ayrıca ayrılıyor zira ubuntu download da bile durum böyle... haa intel 64 bit için yazılan bi RDBMS server pakedini  amd 64 bite yüklersek ne olur windowsda pek bişey farketmiyor kendi versiyonu olursa daha performanslı çalışıyor ancak linuxda hiç çalışmıyor

heartsmagic

Şimdi durumu netleştirelim. Ubuntu altında 32 bit 64 bit için kurulum komutları değişmez. Misal apt-get install falanca ikisinde de aynıdır. Ancak depolar değişebilir buna bir şey diyemem, 64 bit kullanıcısı değilim. Senin söylediğin farklılık nerede? Aldığın hata tam olarak ne?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.