[Çözüldü] Fotoğraflarım yarısına yakın bir kısmı ekranda gözükmüyor

Başlatan ozgurozturk, 30 Nisan 2011 - 03:23:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozgurozturk

İyi geceler, 10.10'da standart "Gnome görüntü gösterici" ile fotoğraflarıma bakarken fark ettim. Özellikle boyutu yüksek fotoğraflarımın neredeyse yarısını ekranın alt tarafında bırakıyor. (ilk görüntüdeki gibi). Ben 2.fotoğraftaki gibi farenin tekerleği ile uzaklaştırmazsam veya 3. fotoğraftaki gibi tam ekran yapmazsam görüntünün tamamını göremiyorum. "F" tuşundaki en iyi uydurma kısayolu da fotoğrafın bir kısmını aynı şekilde dışarıda bırakıyor. Örnek bir fotoğrafla aktarmaya çalışıyorum. Dikkat ederseniz köprünün altı ekrana sığmıyor. Bu fotoğrafın çözünürlüğü düşük ama dediğim gibi aile albümlerime ait boyutu büyük fotoğraflarda daha büyük kısımları atlıyor. Sebebi ne olabilir?

İlgili ekran görüntülerini de aktarıyorum.

decent

Sedece bu uygulamaya mahsus bir şey mi ?

Mesela Shotwell denediniz mi ?

sudo add-apt-repository ppa:yorba/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install shotwell

Bağımlılıklar:
sudo apt-get install libgconf2-dev libgee-dev libglib2.0-dev libgnomevfs2-dev libgstreamer0.10-dev libgtk2.0-dev libgudev-1.0-dev libexif-dev libgphoto2-2-dev libsoup2.4-dev libxml2-dev libsqlite3-dev libunique-dev libwebkit-dev

ozgurozturk

Shotwell'i denedim gayet düzgün gösterdi, gnome görüntü gösterici ile kıyaslarsak aynı hızda çalıştığına göre sorun kalmadı diyebilirim teşekkürler. Bu arada shotwell'i verdiğiniz kodlarla terminalden değil de direkt yazılım merkezinden yükledim, bağımlılıkları ile ilgili bir sorun olmaz umarım. Yoksa üstüne bağımlılıkları da kurayım mı?

decent

Yazılım merkezinden yüklediğiniz için bağımlılıkları ile beraber kurulur.
Komutu çalıştırıp görebilirsiniz.

sudo apt-get install libgconf2-dev libgee-dev libglib2.0-dev libgnomevfs2-dev libgstreamer0.10-dev libgtk2.0-dev libgudev-1.0-dev libexif-dev libgphoto2-2-dev libsoup2.4-dev libxml2-dev libsqlite3-dev libunique-dev libwebkit-dev

ozgurozturk