RSS haber takibi için 'Liferea'

Başlatan olaki, 08 Ağustos 2008 - 18:34:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

olaki

Merhaba,
4-5 gündür forumu eleyip Ubuntu'ya alışmaya çalışıyorum. :)
Rss takibi için biraz bildiğim Akregator'ü denedim... ama takılmalar oluşunca sıkıntı vermeye başladı.
Ve 'Liferea'yı buldum..
Rss haber takibi için harika bir program.
Hele birde Türkçe olarak karşıma çıkınca daha da sevdim.

'merhaba' dememe de vesile oldu.
;)

heartsmagic

Liferea program olarak bu kategorideki en iyilerin başında gelir, hatta en iyisidir diyebiliriz. Türkçe'sini de Eren Türkay kazandırmışdı sanırım, teşekkür etmek lazım kendisine.

Ama @olaki böyle kurtulamazsın, şöyle ufak bir tanıtım yazısı hazırlayıp, uygun kategoriye eklesen çok güzel olur :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

olaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Ağustos 2008 - 00:30:34
Türkçe'sini de Eren Türkay kazandırmışdı sanırım, teşekkür etmek lazım kendisine.
Ama @olaki böyle kurtulamazsın, şöyle ufak bir tanıtım yazısı hazırlayıp, uygun kategoriye eklesen çok güzel olur :)
Merhaba,
Çeviri 'Mehmet Atif Ergun' olarak geçiyor.. bütün emeği geçenler sağolsun, varolsun.
Bu çevirilerle, benim gibi dil bilmezlerin gönlünü kazandıklarını bilsinler.

Tanıtım için.. programa daha iyi hakim olup ve uygun bir zaman yakalayabilirsem denerim.
Tabii ki... hem bilen hem de becerikli bir arkadaş çıkar da bu işi kotarırsa daha iyi olur.  :)
Saygılar..

heartsmagic

Yahu hakim olmakta bir şey yok, zaten kabaca bir yazı olsa yeter :) İşte şöyledir böyledir, şöyle-böyle besleme kaynağı eklenir, takibi böyledir-şöyledir... gibi.

Ben çeviriyi sanki Eren Türkay diye hatırlıyorum ama acaba yanlış mı hatırlıyorum, yoksa son çevirmen mi yazılmış sadece oraya? Her kimse teşekkürler.

mozakca

Sanki aklımı okuyorsunuz. Geçen günlerde denemek için suse kurdum (KDE 4.1 sürümüyle birlikte) fakat hiç memnun kalmadım. Yaklaşık bir yıl önce suse kullanmıştım ama sanırım ubuntu bağımlısı olduğumdan mıdır nedir elim ubuntu 8.04 cdsine gitti gitti geldi ve sonunda tekrar döndüm ubuntuya. Suse serüveninde en çok hoşuma giden masaüstü rss okuyucusuydu. Bugün de acaba böyle bir uygulama ubuntuda da varmı derken yeni gönderilen mesajlar arasında bu mesajı gördüm. Haber veren arkadaşa teşekkür ederim.

Tanıtım konusunda da merak etmeyin ben inceledikten sonra buraya eklerim. Yalnız resmi ubuntu depolarında bu program yok. Life area sitesinden tar.gz dosyasını indirdim ama ./configure komutundan sonra make komutunu verdiğimde No targets specified and no makefile found.  Stop. hatasını alıyorum. Sağlıcakla...
sevgi, emek ister.

heartsmagic

Olmaz olur mu: http://packages.ubuntu.com/hardy/liferea

Eğer Synaptic ile bulamıyorsan forumdaki sabit sources.list başlığına bir göz at.