Kodak C142'den bir Video Dosyasını Alamama

Başlatan sparus, 23 Nisan 2011 - 17:38:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sparus

Başlıkta da belirttiğim gibi adı geçen makineden fotoğrafları ve videoları almakta sorun yaşamıyorum. GThumb ile fotoğrafları sorunsuzca içeri akarabiliyorum. Baen sorun yaşadığım oluyor ama onu da dosya yöneticisinden kopyala yapıştır yolu ile de halledebiliyorum. Ancak belirtmeliyim ki kamerayı baladığım lk anda bir iletişim kutusu bana kameranın bağlanamadığını söylüyor. Ardından diğer iletişim kutusu gelerek ne yapmak istediğimi soruyor. gtumb ile içe aktar dediğimde sorunsuz olarak içeri aktarım gerçekleşiyor...

Ancak bugün tek bir video dosyasını alamıyorum. Videolar .MOV uzantısı ile bulunuyor. Boyutu 500 kusur MB. Gthumb ile almaya çalıştığımda içeri aktarılıyor gibi görünse de bir süre sonra şöyle bir uyarı alıyorum.
Could not perform the operation

DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

Nautilus'u açıp kopyala yapıştır yaptığımda ise dosyanın kopyalandığını belirten iletişim kutusu açılıyor ve hiç bir işlem yapmadan oracıkta kalıyor. Ve Nautilus kilitlenyor. Süreci öldürmek zorunda kalıyorum tekrar açabilmek için...

Acaba diyerek yeğenimin vin kurulu bilgisayarında da denedim. Orada da kopyalanıyor gibi görünse de hiç bir şey kopyalanmıyor ve işlem bir süre sonra kesiliyor.

Merak ettiğim şu; Acaba makinelerden dosya aktarımı yaparken herhangi bir boyut kısıtlaması var mı? Böyle bir kısıtlama yoksa diğer kısa videoları ve fotoğrafları alırken neden bu videoyu alamıyorum? Video oğlumun 23 Nian gösterisinin videosu. Başka bir şey olsa hiç umurumda olmayacak. :)

lsusb çıktısı vereyim
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 040a:0604 Kodak Co.
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Bu makineyi nasıl bağlayabilirim?

Çözüm yoksa bir yerlerden kart okuyucu bulsam acaba bilgisayarıma aktarabilir miyim bu videoyu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Nisan 2011 - 21:00:20

Bir arkadaşım ile konuştum. Böyle büyük dosyaları alamıyormuşuz. Kart okuyucudan da almak mümkün değilmiş. Sadece laptoplar ile bu tür büyük dosyalar alınabiliyormuş. Nedense artık...

ekremsenturk

.MOV dosyasının kullanıcı yetkilerine bir bakın. Sanırım yetkiniz yok. Nautilusu "sudo gksu nautilus" komutu ile uçbirimden başlatın ve .MOV dosyasını sağ tıklayıp yetkileri düzenleyin. Veya kopyala yapıştır ile kullanıcı dizininize aktarın

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.