Ubuntu altında USB Modem Kurulumu

Başlatan Linux, 02 Mart 2008 - 12:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Khan

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,9175.0.html

Şurda konu açmıştım. Kuramamamla ilgili...

localhost

Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 24 Ekim 2008 - 09:04:06
Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Ekim 2008 - 23:38:18
Alıntı yapılan: berkay_y - 03 Ekim 2008 - 23:16:40
en iyisi ethernet sanırım

Kesinlikle.

Ethernet veya USB bende problem yok.
inca im 204 modem kullanıyorum. USB tak çalıştır. Ethernet kartı olmayan birçok bilgisayara Ubuntuyu USB'den kurdum.
Merakimi maruz görün. Ethernet karti olmayan PC ler kac senelik ?
Linux LPIC1 - MCSA

loneLy

Arkadaşım bu Quake PTI-800 - PTI-806 modemlerinde işe yarıyormu ...

psyche

Klasörün içindeki ; " cxacru-fw.bin " isimli belgemizi,
/lib/firmware/(2.6.20-15-generic) isimli klasörün içine taşıyoruz. (numaralar sizde farklı olabilir.)

bu "cxacru-fw.bin isimli" dosyanın Desktop'ta bulunduğunu varsayarak File System altındaki /lib/firmware/(2.6.20-15-generic) klasörüne nasıl kopyalayabileyeceğimizin komutunu yazabailir misiniz? bunu elle kopyalamaya çalıştığımda oraya müdahale etmeme izin vermiyor. nasıl hallederim bu sorunu? ikisinin de kurulumlarında bi fark olmayan bilgisayarların birinde böyle bi izin durumu yokken diğerinde sorun çıkarıyor. yani admin'lik normal user'lık açısından bi fark yok.

heartsmagic

Fark mutlaka vardır. Normal şartlar altında sıradan kullanıcın sistem geneline yazamaz. Bunu yapmak için:

sudo nautilus ile açacağın dosya yöneticisinden ayrılmadan kopyalama/taşıma işlemlerini yapman lazım. Ayrıca kopyalayacağın dizin sende şu anda değişik olacaktır, buna dikkat et.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

psyche

evet bende de şu "Fatal: failed to connect on socket" ve sonrasında da tabi "timed out" durumu oluştu.
adımları tekrar yapma ve modem değiştirme dışında bir çözüm önerisi getirmeye çalışabilirseniz sevinirim.
bir de şöyle bişey var. mesela masaüstüne kurduğum ubuntuda burdaki gibi yaptım ayarları ordan bağlanabiliyorum ama bana laptop'ta lazım. neyse masaüstüne modemin kablosunu takınca modemdeki adsl ışığı önce bi yanıp sönüyor. bağlantıyı kurmaya çalışıyor bu arada ve bi süre sonra kuruyor, ışık sabit, yanık bir şekilde duruyor. ama laptop'a kabloyu taktığımda bu ışık direk yanık geliyor. hiçbi bağlanma çabası ya da başka bi tepki yok. ama bağlantı da kurulamıyor bu ışık yanık olmasına rağmen. belki alakalıdır diye söyliyim dedim.

heartsmagic

Açıkçası verebilecek bir tavsiyem yok. Aynı işlemler masaüstünde işe yararken dizüstünde neden yaramaz bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Linux

@psyche

konu epey eskimiş horltlatmak istemezdim ama yazmış olduğun sorunun kaynağı sanırım laptopta 2.işletim sistemi olarak windows türevi bir işletim sistemi kurulu ise, ubuntunun yanında bu sorunu veriyor daha önce başıma gelmişti, bağlanabilmeniz için ise önce windows sisteminden oturum açıp modemin bağlanmasını bekliyorsunuz bağlandıktan sonra bilgisayarı reboot edip ubuntu ile oturum açıyorsunuz ve pppoe start verdiğinizde bu sefer ubuntu sorunsuz olarak çevrim içi internete bağlanıyor.