Ubuntu Üstünde Rally Keyfi: StuntRally

Başlatan yakusha, 14 Nisan 2011 - 22:54:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

StuntRally bir rally yarış similasyonu...

https://code.google.com/p/vdrift-ogre/ adresinde belirtildiğine göre  49 yarış, 6 senaryo, 7 araç ve bir Yarış (track) editöründen oluşuyor...

açık kaynak kodlu vdrift motorunu ve orge alt yapısını kullanıyor (yanlış söylemiyorumdur inşallah)

ekran kartım ne kadar kaldırır bilmiyorum, keşfetmiş olmanın heyecanıyla sizlerle paylaşıyorum

işte ekran görüntüleri

Kurulum için stabil veya testing sürümlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz... 200Mb kadar bir kurulum yetiyor...

StuntRally PPA Stabil

sudo add-apt-repository ppa:stuntrally-team/stable
sudo add-apt-repository ppa:andrewfenn/ogredev
sudo apt-get update
sudo apt-get install stuntrally

StuntRally PPA Test

sudo add-apt-repository ppa:stuntrally-team/testing
sudo add-apt-repository ppa:andrewfenn/ogredev
sudo apt-get update
sudo apt-get install stuntrally

yazının öz kaynağı:
http://www.lffl.org/2011/04/stuntrally-arriva-il-gioco-di-rally-per.html

şimdilik oyunu indiriyorum, inşallah ekran kartım kaldırır.

Artık bu forumu kullanmıyor.

burk

Al Arabi

Her ne kadar oyun sevmesemde bu denemeyeceğim anlamına gelmez. :) Bir bakalım @yakusha. Sağol.

Oyunu indirmek isteyenlere toplam 167 Mb'den oluşuyor. Kurulurken 228 Mb  alana ihtiyacınız  var.

yakusha

malesef ekran kartım kaldırmadı, zaten onboard ekran kartından ne beklenirdi ki...

diğer arkadaşların artık yorumlarından bakıp bakıp yeni bir pc alana kadar böyle bekleyeceğiz...

muzir

Ben ilk komutu denerken şöyle bir hata verdi.
Bu komutu yazdım:

sudo add-apt-repository ppa:stuntrally-team/stable

Bu hatayı verdi:

Executing: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /etc/apt/secring.gpg --trustdb-name /etc/apt/trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv 525706326EDC1809A6BBA94A5368B4BE9186D1F2
gpg: requesting key 9186D1F2 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 9186D1F2: "Launchpad PPA for Stunt Rally Development Team" not changed
gpg: Total number processed: 1
gpg:              unchanged: 1

Diğer komutları daha deneyemedim bile:) nasıl bir çözüm olabilir acaba.
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

Al Arabi

Oyunun grafiklerinin kötü olmasına rağmen sürücüsü  yüklü nvidia 256 Mb ekran kartında performans berbat. İte kaka araba gidiyor, üşünmesem arkadaşları çağırıp iterek kullanacam, o derece yani. :D :)

enes

128 Mb ekran kartı var. Çalışmasını beklemiyordum, denedim çalışmadı :D
Özgür kalabildiğimiz sürece...

yakusha

@muzir kardeş, o komut zaten keyi indirdiği için öyle bir sonuç üretiyor... lakin deneyen arkadaşların deneyimleri pek olumlu değil :)

isterseniz siz yine de denemeye devam edebilirsiniz...

acer

Oyunu playdeb ile de kurabilirsiniz. Playdeb ile oyun kurmak için de forumda arama yapabilirsiniz. Bu oyunu daha önceleri oynamıştım. Ben şahsen beğenmiştim. Şimdi tekrardan kuruyorum.

OpenSSH

Grafikler 90 lı yılların Windows 98'deki oyunların grafigide olsa oynanılır.

Al Arabi

Alıntı yapılan: OpenSSH - 15 Nisan 2011 - 13:41:10
Grafikler 90 lı yılların Windows 98'deki oyunların grafigide olsa oynanılır.

Oynanmasına oynanırda, böyle vasat altı bir oyun bile normal bir sistemde çok ağır çalışıyor.

GAREZ

GMA X3100 ile çalışır mı? şu an kuruluyor yada iniyor... çalışmadı oyun new game yükleme ve kapanıyor...