ubuntu 10.10 ve gnome 3

Başlatan istanbul, 23 Eylül 2010 - 00:15:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

istanbul

KDE su konularda basarili demek gnome su konularda basarisiz demek degil.

gnome kendine göre bir numara

kde de kendine göre bir numara

gnome icin ben ubuntudan baska bisey kullanmam cünkü hakikaten hakkini veriyor. ubuntu gnome ile cok cok iyi. Ama iste kdeli ubuntu icin ayni seyi söyleyemiyorum.

gnome güzel ama ne olurdu yani nautilus biraz gelisede dolphin seviiyesine gelse. Dolphin bana daha kullanisli geliyor.

Herseyin özünde hepsi linux ve hepsi özgür vede hepsi bizim.

Tartismada seviyeyi koruyup, konuyuda kisisellestirmedigimiz sürece tartismak fisikir alis verisi yapmak güzeldir.

Tartisa tartisa kullaniriz :)

Konuya cevap yazan tüm arkadaslara saygilar.

eribol

Bir ricam şu imla hataları için olsun :) Hele bir tartışma varsa imlaya özen biraz daha önem kazanıyor.

stef_q

enlightenment varkene kimseye laf düşmez :D

darkfriairs

Uzun zamandır gnome kullanıyorum. Debian kullanırken, Ubuntu kullanırken Gnome tercihimdi, Pardus merak ettiğimi denemek istediğim bir dağıtım, KDE için fazlasıyla destek verdikleri için kurulum dahi yapmmıyorum.

Sadelik herzaman güzeldir.

Ozgurluk

Gnome'u seviyorum. Bence çok sade bir masaüstü ve çok şık temaları var! Önemli olan bence 3.0'da bu sadeliği koruyabilcekler mi? Gnome gibi proje olmasaydı, bilgisayar kullanmak benim için yemin ediyorum sıkıcı olurdu. Gnome'u programlayanlar yine gnome kullanıcılarını üzmüyeceklerdir buna eminim. Zaten daha iyi bir masaüstü ortamı yaratmak için birazcık çıkış tarihini uzattılar. Artık Ubuntu 11 ile kullanmak nasipmiş artık. Gerçi güncelleme ile kurulur. Lafı fazla uzattım gene :D Ubuntu'da galiba geliştiriciler için Gnome 3.0 testing ppa üzerinden kurulabilir. Son kullanıcılar için bunu kurmak ne kadar doğrudur. Deneyeniniz varsa bizimlede paylaşırlarsa sevinirim. Saygılarımla...

gokhanyildiz

Bugün gnome3 ü deneme fırsatı buldum. Unity dedikleri zımbırtı gnome3 olsa gerek. Çünkü ben pek fazla fark göremedim arada. Kullanım şeklini aynı buldum. gnome3 te compiz ayar yöneticisi gibi genel ayarlar için bir panel yapılmış. Görsellikte uygulama menüleri değişmiş. Zaten bunları youtube da arayarak rahatlıkla inceleyebilirsiniz. Herhangi bir hatayla da karşılaşmadım. Bence bu test sürümü için ayrı bir güzellik :)

özgürubuntu

GNOME 3 dediğiniz
gnome-shell --replace komutuyla açtığımız değil sanırım.
Nasıl yükleriz?

eribol

Gnome 3 diye bildiğimiz gnome-shell diye biliyorum ben. Bu arada Ubuntu 10.10'da neredeyse güncelleştirme yok. Öyle belli ki gnome-shell ve unity'e ağırlık veriliyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2011 - 01:20:36

Düzeltme yapayım. Gnome shell; gnome 3'ün bir parçası sadece. gnome-panel yerine geliştiriliyor ama tabii ki çok daha gelişmiş bir panel. Kde'den plasma gibi mi olacak acaba? O kadarını bilmiyorum :)

karizmaxi

gnome3'ü kurarsam acaba kde veya e17 falan gibi girişte seçip girebilirmiyim yoksa gnome2.32 kaldırılıp yerinemi kurulur çünkü 2.32yi kaldırmak istemiyorum olursada eğer iki gnome sürümünüde kullanmak ve farklarını görmek istiyorum mümkünmü?
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

eribol

Aynı soruyu her başlığa soracak mısınız? Aynı mesajınızı kopyala-yapıştır yaparak konuya yollamanız ayrıca hoş değil.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23452.msg309427/topicseen.html#msg309427

heartsmagic

@karizmaxi, @eribol'un uyarısını ben de vurgulamak istiyorum. Sorularını lütfen tek bir başlıktan sor, zira böyle olması hem sana hem de foruma zarar veriyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

microanaliz

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 23 Eylül 2010 - 16:48:21
Alıntı yapılan: kaansef - 23 Eylül 2010 - 15:28:09
Arkadaşlar aklıma takıldı linus torvalds gnome kullanın demiş.Sonra KDE 4 çıkıncada gnomeyi naziler kullanıyo kde daha iyi KDE kullanın demiş.Doğrumudur acaba?
Linux Torvalds bu aralar pek kendinde değil. Geçende de ABD vatandaşlığına geçmiş.
Harika cevap bence bende marsın vatandaşlığına muracat edicem muracat masasını bulamadım hala arıyorum...
MicroAnaliz