diğer dağıtımlar için ubuntu tweak? en azından kubuntu için

Başlatan bsod1, 05 Nisan 2010 - 21:40:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bsod1

ubuntu tweak'ın başka dağıtımlar için alternatifleri var mıdır? ya da başka dağıtımlarda kurulabilir/çalışabilir mi?

heartsmagic

Adı üzerinde Ubuntu Tweak :) Başka dağıtımlar olsa bile bence yarar sağlarken bazı şeyleri bozabilir de. Kaldı ki paket temizliği gibi konularda mutlaka dpkg arayacaktır. Bu nedenle .deb tabanlı olmayan dağıtımlar baştan kaybeder.

Kubuntu ile kurup kullanabilirsin. Ancak orada da bazı şeyler işlemeyebilir. Gnome'a has meseleler mesala.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xwes

Kubuntu için böyle bir şeye ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Zaten tüm ayarlar tek pencereden yönetiliyor.

bsod1

peki benim merak ettiğim şey, ubuntu tweak çok kullanışlı ve ubuntu'yu tercih etme sebeplerimden biri oldu, başka dağıtımlarda ubuntu tweak'ın yaptığı işi nasıl yaparız? debian tabanlılarda en azından?

heartsmagic

Nasıl yaparız derken?
Böyle bir uygulama var mıdır mı diye soruyorsun? Eğer böyleyse kullandığın dağıtımın sağladığı araçlara ya da Ubuntu Tweak gibi toplulukların yazmış olabileceği uygulamalara yönelmelisin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

altintasi

Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...

acer

Alıntı yapılan: altintasi - 06 Nisan 2010 - 20:06:12
Bildiğim kadarıyla Kubuntu'da sorunlu bu yazılım..

Bende kubuntu altında bu program çalışıyor mu diye soracaktım. 11.04 ile unitye geçen ubuntuyu kurmayı düşünmüyor kubuntu kurmayı planlıyordum. Kubuntu da bu programın çalışmamasına çok üzüldüm.

Sedo79

Alıntı yapılan: acer - 13 Nisan 2011 - 10:25:11
Alıntı yapılan: altintasi - 06 Nisan 2010 - 20:06:12
Bildiğim kadarıyla Kubuntu'da sorunlu bu yazılım..

Bende kubuntu altında bu program çalışıyor mu diye soracaktım. 11.04 ile unitye geçen ubuntuyu kurmayı düşünmüyor kubuntu kurmayı planlıyordum. Kubuntu da bu programın çalışmamasına çok üzüldüm.

11.04 sadece Unity masaüstüne geçmedi. Şifreni girerken alttan "Ubuntu Classic" seçeneğini seç ve 10.10 gibi masaüstüne kavuş..
hobaaaaaaaaaaaa night train

eribol

Ubuntu Tweak Kubuntu'da sorunlu değil, 11.04 te bağımlılık sorunu vardı en son denediğimde. Ben de onun yerine ailuru kurup işlemlerimi yaptım.

decent

Resmi sitesinden iki alıntı:

Alıntı YapYes, it's Ubuntu Tweak 0.5.7!

It is a bug-fix version coming with a lot of PPAs update. Everybody should update to this version.

What's new:

Add option to set Terminal menubar (Thanks DaNmarner)
    Drop the dependency of python-gnome2
  Fix the bug that crash under KDE desktop
    Remove "Auto Start Programs", because it is a duplicate feature of GNOME Session application
    Make the buttons in Ubuntu Tweak more consistent
    Fix the problem with dark GTK themes
    Make the "Change Computer Name" works again
    File Type manager can add new application while editing multiple file types
    A lot of PPAs has been added and updated for Ubuntu 10.10
    Other small fixes

Some screenshots:

The button in old and new style of Ubuntu Tweak

The UI of Ubuntu Tweak is getting better and better

http://blog.ubuntu-tweak.com/2010/10/10/ubuntu-tweak-0-5-7-released-hello-ubuntu-maverick.html

Alıntı YapKDE LOVER says:
October 12, 2010 at 10:18 am

Thank you so much!
Ubuntu tweak is running again in my KDE environment!

Since KDE is a graphical user interface that is so much advanced, customizable and interesting than Gnome,
I suggest the creation of Kubuntu tweak.

If not you, then someone else should undertake the task.

In any case, I thank you one more time for this awesome app and that you took the time to fix the KDE bug!
http://blog.ubuntu-tweak.com/2010/10/10/ubuntu-tweak-0-5-7-released-hello-ubuntu-maverick.html/comment-page-1#comment-4349

0.5.11 release from the 0.5.x series released 2011-01-13    Release information Release notes: Fix Bug #701587 Ubuntu Tweak 0.5.10 crashes on opening it in 11.04 

* Bugs fixed:
    - LP: #695294 No module named simplejson
    - LP: #665841 ubuntu tweak crash in Login Settings
    - LP: #696762 Problem in ubuntu tweak

ubuntu-tweak_0.5.11-1~natty1_all.deb (md5)    Ubuntu Tweak 0.5.11-1 deb packages for Natty
ubuntu-tweak_0.5.10-1_all.deb (md5)    Ubuntu Tweak 0.5.10 deb packages for Karmic, Lucid and Maverick
ubuntu-tweak-0.5.10.tar.gz (md5)    Ubuntu Tweak 0.5.10 Source Code Tarball

https://launchpad.net/ubuntu-tweak/+download

Ozgurluk

Bende aynı soruyu lubuntu için sorucam. Lubuntu'ya geçmeyi düşünüyorum. Daha az sistem kaynağı kullanmasından dolayı. Lubuntu'da ubuntu tweak nasıl çalışıyor. LXDE'li dağıtımı sıfırdan yüklemeyi düşünüyorum.

decent

Alıntı yapılan: Ozgurluk - 13 Nisan 2011 - 17:00:35
Bende aynı soruyu lubuntu için sorucam. Lubuntu'ya geçmeyi düşünüyorum. Daha az sistem kaynağı kullanmasından dolayı. Lubuntu'da ubuntu tweak nasıl çalışıyor. LXDE'li dağıtımı sıfırdan yüklemeyi düşünüyorum.

Ubuntu Tweak 0.5.11-1 deb packages for Natty
Ubuntu Tweak 0.5.10 deb packages for Karmic, Lucid and Maverick

ifadelerine dikkat edersek Ubuntu türevlerine ayırmıyor; sürümlere ayırıyor..
Malumunuz Ubuntu dağıtımının farklı masaüstü ortamlarını kullanan türevlerinde kullanabiliriz demektir.

Ozgurluk