[Çözüldü] 2.sürücüye ubuntu kurma

Başlatan KemalBALABAN, 03 Nisan 2011 - 04:43:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KemalBALABAN

Merhaba arkadaşlar,
bir bilişim dergisinde ubuntu hakkında bilgi verildiğinden beri ubuntuya geçmek istiyorum fakat sizde bilirsiniz ki 10 küsür senedir linux ve türevlerine el sürmemiş birinin geçişinde tedirginlik yaşaması doğal
ben şunu istiyorum misal notebook'umda 320 gb hdd var bunun 100gb ını şuan kullandığım Win7 var, 200gb ını yedek geriye kalan 20 gb ıda ubuntuyu test etmek için ayırmak istiyorum bölümlerim tamam orda bir sıkıntı yok fakat bu 20 gblık alana ubuntuyu kuramadım
kurulumda disk temizle değilde elle yapılandırma kısmından ilerlediğimde ayrılmış 20 gb lık alanı gördüğüm halde şimdi yükle yapamıyorum acaba formatından kaynaklımıdır diye 20gb alanı NTFS,FAT32 ve diğerlerini dahi hepsini denedim şimdi yükle kısmından sonrasına geçemedim bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim ubuntuya geçmeyi çok istiyorum hoşya kullandığım dreamweaver,photoshop gibi web programlarını aratmayacak uygulamalarıda varmı araştırmaya pek vaktim olmadı.
Yorum yapan veya yardım edenlere sonsuz teşekkürlerle.
Saygılarımla

decent

Merhaba, hoşgeldiniz..
Ubuntu' nun  en yeni sürümünün (11.04 Beta 1) resimli kurulumu için aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26268.0.html

Bu ekranda mı takılıyor ?

KemalBALABAN

evet tam burada takılıyorum ama bu şekilde diğer işletim sistemime zarar getirmem inşallah hemen deniyorum
ayrıca ben şuan flash belleğimden kurmaya çalışıyorum acaba bu bi sorun yaratırrmı

decent

Ubuntu' yu yüklemek istediğiniz (20 GB) disk bölümünü seçerek "Değiştir" düğmesine tıklayın ve açılan diğer ekrandaki ayarları (boyut hariç) aynen uygulayın.
Flash kurulum farketmez, kurulum yapacağınız disk bölümünü doğru seçtiğimiz zaman hiçbir veri kaybımız olmaz..

KemalBALABAN

kurulumu yaptım kullanmaya başladım bile şuan türkçe dilini güncelleştiriyorum çok teşekkür ederim