arama problemi

Başlatan karizmaxi, 07 Mart 2011 - 22:40:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karizmaxi

panele arama yapmak için dosya ara kısayolu ekledim normal çalışan arama bugün düzgün çalışmamaya başladı arama sonuçlarını buluyor fakat dosyayı açmak istediğimde müzikçalar programlardan birini açıyor  exaile ve rhtyhmbox vardı exaileyi açıyordu kaldırdım ritimbox açmaya başladı onuda kaldırdım dosya yönetici ile açtı düzelmiştir diye exaile kurdum tekrar yine exaileyi açmaya başladı sadece müzik dosyalarını değil ne açarsam açayım exaile ile açmaya çalışıyor ama bu arama souçlarında böyle dosyaları elle açtığımda yani ev dizini >resimler>seçtiğim resim  bu şekil sorun olmuyor ama resimler diye arama yaptığımda resimler klasörünü exaile ile açmaya çalışıyor
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

bytan

Normal yollardan resmi açtığında sorun olmuyor ancak arama sonucu karşına gelen sonuçlara tıklayarak açmaya çalıştığında sorun yaşıyorsun. Doğru mu anladım? Arama yapma için kullandığın uygulama hangisi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

karizmaxi

evet doğru anlamışsınız gnome ile gelen uygulama.Panele sağ tıklayıp panele ekle dediğimizde ekrana gelen uygulamaların içinde bi arama uygulaması var işte onu kullanıyorum

sema

İkisinin farklı etki yapması ilginç ama yine de daha önce söylediğimiz yolu öneririz sanırım. Arama sonuçlandığında açacağınız dizini açmadan evvel sağ tıklayıp başka uygulamayla aç deyip, uygun b,r uygulama eçebiliriz. Dizin ya da dosya göz atıcıyı seçebiliriz, alt taraftaki hatırlama uyarısı da etkin olsun tabii.
susema

karizmaxi

sağ tıklayıp kalsör aç dediğimdede yine exaileyi açıyor :(

ekremsenturk

System/Tercihler/Dosya yönetimi'nden veya bir dizin açıp, özelliklerden giriş yap ve tercihli uygulamaları düzelt. Varsayılanları hatırlıyorsan, onları seç.

karizmaxi

en baştan denedim ama orda herşey normal yinede exaile açıyor

ekremsenturk

Herhangi bir dizinin, örnek olarak Genel dizininin üstüne sağ tıkla ve özelliklerden, çalıştıracak uygulamarı bul ve orada exaile'in üzerine tıkla ve sonra sil seç. ve varsayılan olarak Dosya açıcı seç.

karizmaxi

ekran görüntüsündede görüldüğü üzre birleikte açılacak programlar yok ikinci olarakta artık exaile ile açmıyor dosyaları şimdide tema yükleyici ile açıyor keyfine göre takılıyor :D turluyo programları srayla :D

sema

Şunu silip bakabilir miyiz:

rm -rf .gconf
susema

karizmaxi

verdiğiniz komutu uçbirime girip entere bastım ama değişiklik yok