GTK2 uygulamalarında türkçe sorunu

Başlatan mbt28, 06 Ağustos 2008 - 16:11:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mbt28

Önceden gnome yüklü ubuntumu biraz kırpmıştım ve lxde masaüstü kullanıyordum fakat bu kaldırma işleminden sonra lxpanel menüsü, gdm-lite ve birkaç uygulamada türkçe sorunu var yani ingilizce paketleri arattım ama sonuca ulaşamadım acaba bu neden kaynaklanıyor olabilir?

erginemr

Sorunu daha iyi anlamak adına, bir kaç ekran görüntüsü koyma şansınız var mı?

mbt28

Ya ingilizce işte başka bir farklılık yok. ekran görüntüsü atamıyorum çünki menu açınca fare imlecini kullanamadığı mesajını veriyor ucbirim.

erginemr

Hmm, Türkçe karakter problemi de olabilirdi, onun için sordum.

Konsolda şu komutun çıktısı nedir:
dpkg -l *tr | grep "ii"

Ve bir de bu:
locale | grep "LANG"

mbt28

burhan@burhan-desktop:~$ dpkg -l *tr | grep "ii"
ii  language-pack-tr                           1:8.04+20080708                          translation updates for language Turkish
ii  language-support-tr                        1:8.04+20080214                          metapackage for Turkish language support
ii  language-support-translations-tr           1:8.04+20080407                          Additional translations metapackage for Turk
ii  manpages-tr                                1.0.2+cvs20040401-1                      Turkish version of the manual pages
ii  openoffice.org-l10n-tr                     1:2.4.1-1ubuntu2                         Turkish language package for OpenOffice.org
ii  pidgin-otr                                 3.1.0-1                                  Off-the-Record Messaging plugin for pidgin
ii  thunderbird-locale-tr                      1:2.0.0.0+1-0ubuntu1                     Thunderbird Turkish language/region package
burhan@burhan-desktop:~$ locale | grep "LANG"
LANG=tr_TR.UTF-8
LANGUAGE=tr_TR.UTF-8

her uygulamada değil ama nadir bazı uygulamalarda.

erginemr

Kurulu Türkçe paketler benimkiyle aynı, ancak tek bir farkla: Bende kurulu olan language-pack-gnome-tr paketi, sizde yok. Bu paketi yeniden kurup bilgisayarınızı yeniden başlatır mısınız?
sudo apt-get install language-pack-gnome-tr

Eğer yeniden başlattıktan sonra da sorun devam ediyorsa, Lxde ayarları ile ilgili özel bir durum olabilir. Bu durumda araştırmaya devam...  ::)

mbt28

evet yükledim ve yeniden başlattım ama aynı değişen bişey yok.
sudo apt-get install language-pack-gnome-tr paketinide yükledim.

Aynı sorun gdm-lite paketindede var.

Düzenleme: GDM-LITE paketini kaldırdım erine normal gdm kurdum şuan gdm türkçe fakat lxde menüsü hala ingilizce.

heartsmagic

Uygulamaları elle  LANGUAGE=tr_TR.UTF-8 ekleyerek çalıştırmayı denedin mi? Mesela:

LANGUAGE=tr_TR.UTF-8 lxpanel
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mbt28

olmadı. Lxpaneli kapatıp açtım yok olmuyor.gnome varken niye türkçe oluyordu bir türlü anlamıyorum.