[Çözüldü] Video İçerisine Tutturulmuş Altyazıları Metin Hâline Getirme

Başlatan Mitsukuni, 08 Mart 2011 - 15:33:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mitsukuni

Konu başlığına tutturulmuş olarak yazdım ama kastettiğim elbette ki gömülü sıfatı değil.
(Yanlış anlaşılma ihtimâline karşılık bunu şimdiden belirteyim, tabi bunu bile yapan program varsa hemen söyleyiniz) :)

Elinizdeki mevcut video dosyalarının bazılarında vardır (bilhassa animelerde daha yaygın), video kendi içinde sizin belirlediğiniz kurallara (sistem genelindeki medya oynatıcılarında kullandığınız yazı tipi, yazı boyutu, yazı rengi vb. ayarlar) uyan bir altyazıya sahip. Bir umut Gnome Subtitles ile şansımı denedim fakat bir sonuç alamadım.

Demem o ki, üstünde -dolaylı da olsa- değişiklik yapabildiğimiz bir altyazının metni üzerinde de değişiklik yapabiliyor olmamız lâzım, diye düşünüyorum.
Böyle bir şey mevcutsa şayet, bilgilendirirseniz zât-ı şahanelerinizin taalluk-u hâline istirhâm ederekten çok müteşekkir ve mes'ut olacağımı bilmenizi isterim. :P
(Biraz abartmak içimden geldi, yanlış bir şey yaptıysak affola)

mehmetux

Mkvmerge programı ile  filme gömülü alt yazıyı ayırabilirsin sanırım. Ayırdıktan sonra birleştirip tekrar gömersin. Alt yazı olarak gömülmemiş ise bir değişiklik yapamazsın sanırım.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Mitsukuni

Program çok güzelmiş gerçekten :)

Fakat arayüz üzerinden altyazı kaldırmayı başarmama rağmen, tek başına altyazı elde edemedim bir türlü.
Başlıktaki komutu yürütünce de paket konumlandırılamıyor diyor.
mb@mb-ubuntu:~$ sudo apt-get install mkvextract
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
E: mkvextract paketi konumlandırılamıyor

@bytan sizce bu durumda şu an ne yapabilirim? Yoksa depo mu eklemem gerekecek?

hitokiri

py@py-desktop:~/Masaüstü/Oynatıcı$ mkvextract
'mkvextract' programı şu anda kurulu değil.  Yüklemek için şunu yazabilirsiniz:
sudo apt-get install mkvtoolnix
py@py-desktop:~/Masaüstü/Oynatıcı$

programın bulunduğu paketin ismi değişmiş :)
bende meraklanıp denedim adamlar yapmış valla :D

Mitsukuni

Alıntı yapılan: hitokiri - 08 Mart 2011 - 23:10:54programın bulunduğu paketin ismi değişmiş :)
Tüh, tutturamamışım. :)

Neyse şimdi oldu, hatta çok güzel oldu. :D

Artık bana düşen teşekkür etmek ve başlığı etiketlemek. :)