proftpd türkçe karakter sorunu

Başlatan conanait, 10 Mart 2011 - 17:10:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

conanait

iyi günler,
lampp kurulumu yaptım. bu paketle birlikte proftpd de kuruldu. yani proftpd'yi ben paket yöneticisinden kendim kurmadım. şimdi şöyle bir problemim var, ftp sunucusunu çalıştırıp, diğer makinadan bağlandığımda türkçe karakter içeren klasorleri dizinleyemiyor veya türkçe karakter içeren dosyaları indiremiyor.  filezilla ile bağlantı sağlıyorum ve filezilla ayarlarında dil türkçe olarak seçili. filezilla ile bağlandığımda uzaktaki site;
/Masaüstü yerine,
/Masaüstü şeklinde görünüyor.
Klasör listelendi
Durum: Klasör listesi alınıyor...
Komut: CWD /Masaüstü
Yanıt: 550 /Masaüstü: No such file or directory
Hata: : klasör listesi alınamadı

proftpd'yi türkçe karakterlerle çalışır şekle nasıl getiririm.

sorunun proftpd olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce  vsftpd kullandım ve böyle bir sorun ile karşılaşmadım.

teşekkür ederim

heartsmagic

Yanlış bilmiyorsam Proftpd Lampp ile beraber gelmez. Sen kurulumu tam olarak nasıl yaptın?
Ayrıca Filezilla haricinde başka bir istemci ile sorun var mı? Örneğin Yerler-Sunucuya Bağlan üzerinden Nautilus ile?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

conanait

proftpd' yi ben kurmadım. varsayılan olarak kurulu mu geliyor bilmiyorum ama lampp kurduktan sonra güvenlik ayarlarını yaparken mysql, phpmyadmin şifrelerini değiştirirken proftpd "nobody" kullanıcısının şifresini de değiştirmemi istedi.
prpftpd.conf dosyası /opt/lampp/etc dizinde ve prpftpd'yi "sudo /opt/lampp/lampp startftp" komutu ile çalıştırıyorum.
yerel ağa bağlan-nautilus ile bağlanınca türkçe karakter sorunu olmadı. ama eğer filezilla ile bağlanırsam daha kolay olur, sanki daha hızlı yüklüyor dosyaları.
teşekkürler

heartsmagic

Proftpd bir şekilde kurulmuş demektir. Sen XAMMP mı kurdun yoksa LAMPP mı?
Ayrıca Türkçe sorunu normal halde yoksa ne yazık ki sorun Filezilla sorunudur ve onun üzerine gitmen gerekir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

andirinli

karakter encoding problemi gibi geldi bana.
proftp varsayılan olarak utf-8 kodlamasını kullanır.
ama yinede conf dosyasında http://www.proftpd.org/docs/modules/mod_lang.html adresindeki parametreler şeklinde deneme yapabilirsin.

Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik