flash bellek ile ubuntu kurdum grub kayboldu

Başlatan s7e7v7e7n, 19 Şubat 2011 - 01:23:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s7e7v7e7n

merhabalar bilgisayarımda xp ile peppermint vardı daha önceden kastığı icin ubuntu netbook sürümü indirip flash belleğimden kurmaya başladım kurulum bitti sonra belleği cıkarınca şöyle bir hata alıyorum.

error: the symbol 'grub_xputs' not found.

grub gözükmüyor şimdi acaba bunun cözümü nedir yardımcı olur musunuz lütfen..

flash belleği takarsam tekrar İnstall diyor kurulum geliyor. birde Live CD olarakda galiba açılıyor sistem ama ben flash bellek olmadan kullanmak istiyorum.
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

sema

CanlıCD ile şu komutları çalıştırır mısınız;

sudo mount /dev/sdXY /mnt
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sdX

sdXY'deki X ve Y'i şu komutla öğreniyorduk,

sudo fdisk -l

Ubuntu'nun kurulu olduğu bölüm.

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=9881898&postcount=2
susema

s7e7v7e7n

çalışan bir cd yok malesef Flash bellek ile kuruyorum.. kurulu oldugu dizin sda7 die geçiyor yanlış hatırlamıyorsam.

malesef sudo komutunu ve fdisk komutunu kabul etmiyor.

bende komut başlığında şu yazıyor. flash bellek takılı haldeyken

grub rescue>

sema

Evet, orada da söylendiği gibi grub doğru bölüme kurulmamış sanırım. Onun için öyle bir hata vermesi doğal. Grubu yeniden kurmak gerek. Yalnız CanlıCD ya da onun işlevini yerine getirecek bir şeyler olmalı.

Flash'tan sadece install seçeneği çıkıyor dedin sanırım. Başka bir Linux bölümü üzerinden de olurdu. Sadece install çıkmayan CalışanFlash da olurdu.
susema

s7e7v7e7n

malesef sadece Install seçeneği var boot seçeneği var default var. acaba flash belleği cıkarınca farklı bir hata veriyor uzun bir yazı ile 5 10 satırlı bişey galiba OK OK OK diyor hepsinde.. ortada birinde kırmızı gösteriyor, canlı cd yok malesef bellek sadece var netbook bu cünkü,
ama şöyle birşey var ben nereye hangi dizine kurduguma eminim tekrar olmazsa kurayım ama bu 2 3. deneyişim oldu hep bu hatayı veriyor ne yapmalıyım anlamış değilim. XP yede ulaşamıyorum cünkü.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Şubat 2011 - 03:08:42

şuanda Install harici ubuntu ya ulaştım Install diyor ama sağ köşede diğer türlü galiba yine internete cıkabiliyorum ethernet kablosunu henüz daha takmadım ama Wireless cekiyor. şimdi ne yapabilirim ?

sema

Bende de olmuştu sanırım daha önce. Yalnız ben flashı takınca açılıyordu, Ubuntu'yu bilgisayara kurmuştum ama sanırım grubu flasha kurmuşum ya da ben öyle düşündüm. Sadece flashı takınca açılıyordu çünkü bilgisayar.

İstersen yeniden kurulum yapmadan evvel, flashın install seçeneğini seçip ortalarda kurulumu iptal edebilirsin, uçbirim açılabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kurulum sırasında flashı karıştırmak gerekecek.

Flashı çıkardığında bir sürü yazının, hatanın gelmesi doğal, kurulum yapılmaya çalışılıyor çünkü.
susema

s7e7v7e7n

tamam şuanda flashı taktım Instal yerine başka seçenek yaptım masaüstüne ulaştım Netbook sürümünü kurdum şimdi ne yapmam lazım benim bu grubu kurmam lazım 10.10 sürümü kurdum grub umu yoksa grub2 yimi kurmak gerekiyor.

acaba terminale burdan komut satırına ulaşacağız ki.

ne yapmam gerekiyor şuanda masaüstündeyim..

sema

Şuları uygula, disk bölümlerini açmamış olman gerek;

sudo mount /dev/sda7 /mnt
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda
susema

s7e7v7e7n

evet ama netbook sürümü ilk kez deniyorum ondan bunda terminal komut satırını nereden ne şekilde giriliyor hiç bilmiyorum malesef.

birde netbook da nerden consola gireceğimi söylersen memnun olurum.

bende bilmiyorum malesef disk bölümlerini açıp açmadığımı ama sda7 di kurdugum bölüm cünkü ayırdıgım alanı biliyordum.

sema

Netbook sürümünde Unity kuruluydu sanırım. Kenar çubuğunda olması gerek uçbirimin. Eğer yoksa masaüstüne sağ tıklayıp başlatıcı oluşturabiliriz, resimdeki gibi;

Unity değilse Uygulamalar (applications) >> Donatılar (accessories) -> Uçbirim

susema

s7e7v7e7n

sema yarın devam edelim dün verdiklerinde en sonunda kaldım. flash bellekten yine acıyor umarım tekrar baştan yapmayız kafayı yemek üzereyim :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Şubat 2011 - 18:31:54

halen tam olarak cözmüş değilim sorunumu bu konuda yardım etcek kimse yokmu acaba ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Şubat 2011 - 02:25:23

halen yardim beklemekteyim kimseler yok mu acaba

sem

Hiç kulanmadım unity ve 10.10'da kullanmıyorum... Bilgim yettiğince yardım etmeye çalışayım... Siz 10.10 kullandığınız için GRUB2 kurulumu başlığınız izlemeniz gerekiyor... FAkat şu anda sorun sanırım uçbirime ulaşamamak? Ya da GRUB2 kulurumunu denediniz başarılı mı olamadınız?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

s7e7v7e7n

terminale livecd seklinde ulasiyorum gru2 yi hic bir sekilde kuramiyorum grub uda aynen oyle suanda benim amacim neler kurulmus neler kurulmamis onu ogrenmek sonrada eksik olan kismi kurup tamamlamak

flash bellek ile kuruyorum ubuntu yu bellegi cikarinca yukarida ilk dedigim hatalar cikiyor ve grub gozukmedigi icin XP ve Linux acilmiyor.

sem

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13415.msg165408.html#msg165408

Bu başlığı izlediğinizde GRUB2 kuramamanızın sebebi nedir? Hatayı aktarabilirseniz daha kolay fikir yürütebilir ya da hataya göre arama yapabiliriz...

sema'nın terminali için alternatif olarak "alt + F2" kullanarak gnome-terminal komutu ile de terminale ulaşabilirsiniz...

GRUB2 kurulum hatalarını aktarır mısınız?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

s7e7v7e7n

su hatayi aliyorum.

ubuntu@ubuntu:~$ sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda
Installation finished. No error reported.

sem

"Kurulum tamamlandı... Hata raporu yok" deniliyor orada...

Yeniden başlatmayı denediniz mi?

EK: GRUB2 kurulum başlığında verilen son işlemleri yaptıktan sonra..

GRUB2 kurulumunda verdiğiniz komutu bulamadım... Fakat aynı işlevi görüyor sanırım..
Burası dünya?

bytan

Bu komutun öncesinde chroot ile kök dizin değiştirilmiş miydi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sem

Sorun çözülmüştür...

@s7e7v7e7n, başlığa [Çözüldü] ibaresini eklerseniz yetkili arkadaşlar konuyu kilitleyebilir...  İyi günler...
Burası dünya?

sema

Alıntı yapılan: bytan - 20 Şubat 2011 - 14:29:44
Bu komutun öncesinde chroot ile kök dizin değiştirilmiş miydi?

Evet bunu özelden (aslında msn'den) yaptık, sonra çözümü buraya geçecektik, yarım kalmıştı. Son durumda konu çözülmüş gibi sanırım, s7e7v7e7n sorun hallolmuş?
susema

sem

Aynen öyle... Bütün işlemler yapılmıştı bu sorun için... sema yaptırmış bütün işlemleri ve sorun hallolmuştu...

Ben nereden biliyorum?

IRC üzerinden yardımda bulundum arkadaşa... Ve bir şey yaptırmama gerek kalmadan sorunun çözüldüğünün farkına vardık... msn'den sema'dan yardım aldığını belirtmişti arkadaş... En son olarak Ubuntu'ya ulaşılmış ve güncellemeler alınıyordu...

Tabii sorunun çözdüldüğünü arkadaştan duymak gerekiyor sanırım kilitlemek için (emin değilim gerçi =))... Sanırım gözünden kaçtı, başlığı görünce etiketleyecektir sanıyorum...
Burası dünya?