Ubuntu 10.10 Netbook Edition; başlatıcı

Başlatan lener49fi, 07 Kasım 2010 - 19:04:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sema

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Aralık 2010 - 21:38:29
Fakat durum şu an nasıldır bilemiyorum.

Kendiliğinden gizleme var-mış bende de..
susema

Warlord

Ben ubuntu netbook edition kullanıyorum ve o dediğin şey unity. Onu değiştirmek istersen açlışta parola gircegin yerde sağ altta ubuntu masaüstü sürümünü seç. Normal masaüstü önüne gelecektir. Hem unity bilgisayarını kasar ve performansını düşürür..

sema

Alıntı yapılan: Warlord - 13 Aralık 2010 - 16:32:35
Ben ubuntu netbook edition kullanıyorum ve o dediğin şey unity.

Unity miymiş? Güzelmiş..

Alıntı yapılan: Warlord - 13 Aralık 2010 - 16:32:35
Onu değiştirmek istersen açlışta parola gircegin yerde sağ altta ubuntu masaüstü sürümünü seç. Normal masaüstü önüne gelecektir.

Tamam. Konunun ilk mesajlarında da öğrenecek şeyler var, istersen bak :)
susema

dorruk

@Sema, kendiliğinden gizleme neredeymiş? Bize de söyle...

sema

Alıntı yapılan: dorruk - 14 Aralık 2010 - 21:42:03
@Sema, kendiliğinden gizleme neredeymiş? Bize de söyle...

Düşünmem lazım :P Aslında bir anlatım başlığı açıp Unity'nin sırlarını ifşa edecektim ama bu gidişle zor. Söyleyeyim artık, şunu kurun;

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

Sonra, Uygulamalar kısmından Compiz Config ayar yöneticisini açın ve en alt tarafta Unity Plugin var, onu tikleyip üzerine gelin, orada da iki ayar var, üst taraftaki başlatıcıyı gizleme, işaretleyin.
susema

dorruk

Compiz ayar yöneticisi zaten kurulu. Türkçe sürümde, en altta unity ayarları konulu bir başlık bulamadım!

sema

Hımm.. Çünkü, bence, sizdeki 10.10 Netbook Edition olduğu için henüz bizdeki Compiz ayar yöneticisinin özelliklerine sahip değilsinizdir, sanırım. Bu durumda Natty'nin Compiz ayar yöneticisini kurabilirsiniz. Bilmiyorum güncellemeyle size de gelebilir belki, şöyle güncelleme yapmayı da deneyebiliriz, varsa gelir;

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get dist-upgrade

Eğer güncellemelerden sonra da olmazsa Natty'nin Compiz ayar yöneticisini kurmaktan başka bir yol bulamıyorum. Tabii Natty kurmak da çözüm olabilir.
susema

dorruk

dedikleriini yaptım. Herhangi bir değişiklik olmadı. Artık güncellemelerde söylediğin yeri kontrol edeceğim. Bir süre sonra olur sanırım...

cinar

Alıntı yapılan: sema - 05 Aralık 2010 - 19:46:48
Kaldırmadan yapılabilir. Çıkış yapın ve yeniden giriş yaparken alt tarafta Klasik Ubuntu Masaüstünü seçebilirsiniz. Ya da giriş ekranından da değiştirebilirsiniz, resim ekleyeyim (ama bence çok güzel ve kullanışlı);

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM bunu arıyordum sagolun :))
"Eğer aç ve kimsesiz bir köpeği alıp bakar ve rahata kavuşturursanız sizi ısırmaz. İnsan ve köpek arasındaki temel fark budur."