lenovo u450p - ubuntu 9.10 Isinma sorunu

Başlatan bg_ua, 11 Şubat 2011 - 16:46:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bg_ua

yaklasik 1 hafta önce bilgisayarimin 35 gblik bos yerine ubuntu 9.10 onun 64 bit lik versiyonunu yükledim.. windows 7 isletim sistemiyle paralel kullaniyorum. ubuntudan memnun kalmama ragmen, notebook'un cok isinmasina sebep oluyor. yükleme sirasinda da %98 iken sanirim sicaktan dolayi kapandi bilgisayar.. forumda isinmayla ilgili bircok yazi okudum, bilgi kirliligi gibi birsey olusmus..

notebook henüz yeni, windows 7 de hic sorun yasamadan calisabiliyorum.. bu sebepten dolayida isinma probleminin ubuntu 9.10 ile ilgili oldugunu düsünüyorum. bilmiyorum belki lenovo, linux isletim sisteminin gereksinimlerine dikkat etmemistir.

ubuntu 9.10 isletim sistemini gercekten kullanmak istiyorum ama bu sekilde kullanamayacagim.. sogutucu fan önerilerinin disinda, bilgisayarin sicakligini düsürmek icin ubuntu da program olup olmadigi hakkinda bilgi verecek arkadaslara simdiden tesekkürler.. ic sicakligini tespit icin birseyler yüklemistim, bilgisayarin acilisindan 5 dakika sonra, internette bile dolasmamama ragmen 81 derece idi..

heartsmagic

@bg_ua, sorunun üzerine gitmeden önce daha güncel bir sürüm yüklemen mümkün mü? Zira 9.10 cidden çok geride kaldı. 11.04'e geçiş yapacağın neredeyse bir iki ay sonra.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.