Ubuntu sürümlerinden hangisi daha yenidir?

Başlatan hhaksay, 20 Şubat 2011 - 19:49:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hhaksay

Merhaba arkadaşlar şuan Ubuntu 10.04 lts yi kullanıyorum.Uzun süre destek olmasından dolayı.Fakat bir sorum olacak Ubuntu'nun en son sürümü 10.04 lts mi yoksa 10.10 mu? Bilgileriniz İçin çok teşekkürler şimdiden.

reis33

Hoşgeldiniz

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
adresindeki "Ubuntu 10.10 -Latest version" ifadesi, son kararlı sürümün 10.10 olduğunu gösteriyor.

sem

Basit olarak; değer olarak hangisi büyükse o sürüm daha yenidir... =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hhaksay

Eyvallah ikinize de teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Ozgurluk

Ubuntu'da versiyonlar her yılın Nisan'ında 0.4 olarak 2010 nisanın'da 10.04 ve Ekimde .10 olarak 2010'un Ekim ayında çıkan,  10.10 gibi sürüm isimleri ile adlandırılırlar. Bu yıl yeni sürüm 11.04 Natty Geliştirme aşamasında ve 2011'in nisanını beklemekteyiz. Ayrıca LTS diye bir kavram var ki 10'cu sürüm bu kavramı desteklemektedir. Uzun süreli Destek ( Long Time Support) 2 yıl boyunca destek olan bir sürümdür. Daha fazla bilgi için sürümler hakkında Gnome Panel -> Sistem -> Ubuntu Hakkında'ya göz atın. Saygılar.

Yiğit Ateş

Uzun süreli destek sürümleri 2 yıl değil; masaüstü sürümü için 3, sunucu sürümü için 5 yıl destekleniyor.

XRumer

10.10 daha yenidir ama destek süresi 10.04'ten önce bitecek.

Ozgurluk

Evet 3 senelik bir destek. Xrummer destek süresi iki sürümde 10.cu versiyonlar LTS diye biliyorum.

XRumer

2 yılda bir 04 ile biten, yani Nisan ayında çıkan sürümler LTS oluyor. 8.04 ve 10.04 LTS. Yanılmıyorsam 12.04 de LTS olacak.