ubuntu-flash diskten kurma

Başlatan delete, 30 Ocak 2011 - 18:32:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

delete

flash diskten kurulan ubuntu indirme linki vermeniz münkün mü? teşekürler.

Uzay

Herhangi bir Ubuntu iso dosyasını indirip unetbootin gibi bir programla flash belleğe aktarabilirsiniz.
Linux user #522783

(\_/)
(O.o) (> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

reis33

http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/
adresindeki yazılım ile istediğiniz bir ya da -bellek boyutuna bağlı olarak- birden fazla iso kalıbını USB belleğe yazarak kullanıma hazır hale getiriyor.
Hazırladığımız bu USB sistemi çalışan/kurulan olarak kullanmak bizim tercihimize kalıyor..

barış

Alıntı yapılan: Uzay - 30 Ocak 2011 - 18:59:47
Herhangi bir Ubuntu iso dosyasını indirip unetbootin gibi bir programla flash belleğe aktarabilirsiniz.
Unetbootin ile indirmeye gerek yok. Kendisi indirip otomatik olarak flash belleğe yazdırıyor ISO dosyasını.
En yukarıdan dağıtımı ve sürümü seçiyorsunuz daha sonra aşağıda tüm sürücüleri göster seçeneğinin yanına "tik" atıyorsunuz. Sonra flash sürücünüz neyse (F, C, D, E vs. - linux üzerindeyseniz /dev/sdX -> x olan yere flashın bağlı olduğu isim /dev/sdc, /dev/sdb gibi.) seçiyorsunuz, ondan sonra kendisi indirip kuruyor zaten.
Netbook Remix seçeneği de mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam. Ancak Netbookunuz varsa, var diye illa bunu kullanmak zorunda değilsiniz, ben kendi netbookum üzerinde desktop sürümünü kullanıyorum.

delete

inşallah beceririm teşekürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ocak 2011 - 04:44:51

arkadaşlar Flash Diskte Çalışan linux ubuntu yani boot edip sanki cd-dvd hdd ye kurmak yada ram e sanal sistem kurmuş gibi flash diskte kurulan linux-ubuntu nasıl kurmalıyım? f.diskten boot edip flash kurup istediğim pc ye taktğımda çalışan anlata bildim mi? tekrar teşkürler?

if

@delete, canlı cdden başlatın bilgisayarı, bu arada harici taşınabilir belleğiniz de takılı olsun. Kurulum adımlarını tek tek uygulayın, Ubuntu'nun kurulacağı bellek bölümüne geldiğinizde harici taşınabilir belleği seçin. Grubuda usb üzerine kurun.