Türkçe ve İngilizce sistem dilleri arasında geçişte sorun

Başlatan muratöner, 02 Şubat 2011 - 16:51:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muratöner

Merhaba,

Arkadaşlar konu açmadan benim sorunumu yaşayan biri varmı diye forumu altüst ettim ama yinede bulamadım belki vardır ama benima radığım başlıklar içinde bulamadım

Benim şuan 2 Sorunum var daha önceden böyle sorunlarım hiç yoktu format çektim 2 adet nurtopu gibi sorunum ortaya çıktı :)

1.Sorunum : İnternetten dosya indirirken veya farklı kaydet ile resim kaydederken masaüstüne masaüstüm desktop olarak gözüküyor ve kaydederken hata veriyor ingilizce uygulamalarda ise please select different location diye hata veriyor türkçelerde ise dosya kaydedilemedi diyor herhangi bir dosyayı kaydettiğimde sol bölmede Desktop sağ bölmede ise Masaüstü diye gözüküyor.

2.Sorunum : Uygulamlar bazen ingilizce açılıyor bazen türkçe mesela en büyük örnek mozilla firefox, thunderbird, chrome ve diğer türkçe özelliğe ait tüm uygulamlar bazen türkçe bazen ingilizce açılıyor çoğunlukla tüm uygulamları ingilizce kullanıyorum.

Şimdi herşeyi oturtmuşken sorunlardan kurtulmak için tekrar formatmı atmalıyım veya sorunun çözümü varmı

Teşekkürler şimdiden

msek

Tekrar kurulum yapmana gerek yok sanırım. Üstadlar daha ayrıntılı cevap verirler sanırım ama ikinci sorunun çözümü acaba işletim sisteminin dil seçiminden kaynaklanabilir mi? Bi bu durumu kontrol edin isterseniz. Sistem=>Yönetim=>Dil seçenekleri şeklinde bi kontrol edin isterseniz.

Sherlock Holmes

Menu - Sistem - Yönetim - Dil Desteği,
başlatıktan sonra "dil desteği tam olarak kurulu değil" şeklinde bir pencere huzurunuza gelir, (kurulum sonrası olası bir ihtimal)
Ayrıntılar kısmından hangi uygulamalanın bu destekten faydalanacağını belirtir.
"Kur" butonunu tıklamanız yeterli.
Sizin durumunuzda FF belirmesi ne âlâ.
Bu aşamayı gerçekleştirmişmiydiniz.?

reis33

İki adımda halledebilirsiniz.

1- Kullanıcı girişi (login) ekranının altındaki Dil seçeneklerini Türkçe olarak ayarlarız.

2- Sistem>Yönetim>Dil Desteği yolunu izleyerek aşağıdaki ekrandan Türkçe dil desteğini yükleyebilirsiniz.

Not: Bu işlemleri yaparken hata alıyorsanız, beklemede olan/yapılması gereken güncelleme olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor.

muratöner

orayı zaten sürekli kontrol ediyorum orada birinci sırada Türkçe(Türkiye) 2.SIRADA Türkçe 3.sırada English mevcut ama dediğim gibi bazen türkçe olarak açılıyor bazense ingilizce

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Şubat 2011 - 01:25:36

evet nurtopu gibi 1 sorunum daha oldu ya arkadaşlar ubuntu çokmu sorunlu yoksa benmi çok kuracalıyorum forumda 2-3 arkadaşta yazılım merkezi açılmıyor diye yazmışlar oradaki tüm işlemleri yaptım yinede olmadı şuan açılmayanlar ubuntu yazılım merkezi, synaptic paket yöneticisi hiç açılmıyor ama dil desteği açılıyor yükleme işlemi dolduktan sonra kendiliğinden kapanıyor ne olabilir :(

reis33

Menü>Sistem>Yönetim> yolunu izleyerek
Güncelleme Yöneticisini (Update Manager) çalıştırabilir misiniz ?

Güncelleme varsa önce onları yükleyip sistemi yeniden başlatın
Ardından dil desteğine tekrar bakabilirsiniz.

muratöner

Alıntı yapılan: reis33 - 03 Şubat 2011 - 01:42:24
Menü>Sistem>Yönetim> yolunu izleyerek
Güncelleme Yöneticisini (Update Manager) çalıştırabilir misiniz ?

Güncelleme varsa önce onları yükleyip sistemi yeniden başlatın
Ardından dil desteğine tekrar bakabilirsiniz.

dediğinizi yaptım ama güncelleştirme yöneticisi şu hatayı veriyor

Paket bilgisi başlangıç durumuna getirilemedi

Paket bilgisi başlatılırken çözülemeyen bir sorun ortaya çıktı.

Lütfen bu yanlışı 'update-manager' paketi hatası olarak izleyen hata iletisiyle beraber gönderin:

'W:Ignoring file 'libreoffice-ppa-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, W:Ignoring file 'murrine-daily-ppa-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, W:Ignoring file 'tiheum-equinox-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, W:Ignoring file 'alecive-antigone-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, W:Ignoring file 'fredp-ppa-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, W:Ignoring file 'canonical-partner-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, W:Ignoring file 'tualatrix-ppa-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, W:Ignoring file 'am-monkeyd-nautilus-elementary-ppa-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, W:Ignoring file 'gloobus-dev-covergloobus-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension, E:'.net/tualatrix/ppa/ubuntu' türünün 2 satırında kaynak listesi /etc/apt/sources.list.d/tualatrix-ppa-maverick.list içinde olduğu bilinmiyor'

zeitgeist

Source.list dosyanı kullandığın sürüme uygun şekilde tekrar oluşturabilirsin. Forumda sabit başlığı var. Ardından source.list.d biçiminde arama yaparsan bu konuyla ilgili çözüme de ulaşabilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

muratöner

Alıntı yapılan: zeitgeist - 03 Şubat 2011 - 16:24:06
Source.list dosyanı kullandığın sürüme uygun şekilde tekrar oluşturabilirsin. Forumda sabit başlığı var. Ardından source.list.d biçiminde arama yaparsan bu konuyla ilgili çözüme de ulaşabilirsin.

evet aradım ama nasıl arayacağımı bilmiyordum sorumda şimdi sorun yok çok teşekkür ederim benim gibi sorun yaşayanlar olursa ben sorunu sadece uçbirime girdiğim 2 kod sayesinde çözdüm source.list.d dosyasında kaydedilen adresleri temizliyor ve 2.kod ilede orjinal adresleri güncelliyor ve herşey sorunsur tabi tek sorunum kaldı oda ilk mesajımdaki 1.sorunum

source.list.d sorunumun çözüm kodu
sudo rm /etc/apt/sources.list.d/*save
sudo apt-get update

ironic

Merhaba

1. sorun için aşağıdaki komutların çıktıları ?

cat $HOME/.config/user-dirs.dirs
cat $HOME/.config/user-dirs.locale;echo

muratöner

çok çok teşekkür ederim tüm yardımlarınız için yine aynı şekilde sağ kenarda desktop yazıyor belgelerde ise masaüstü yazıor ikisinede tıklayınca masaüstüne götürüyor ama öncekinde ikisinede kaydetmiyordu şimdi kaydediyor sorun yok şlimdilik çok teşekkürler

zeitgeist

Sorun nasıl düzeldi? Eğer bir çözüm yolu uyguladıysan burada paylaşman yararlı olurdu.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles