[Çözüldü]Sıfırdan Kurulumda Bölümlendirme İle İlgili Bir Kaç Soru

Başlatan herbivor, 30 Ocak 2011 - 16:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

herbivor

İyi günler arkadaşlar,

Ubuntu'yu daha önce de defalarca kurdum, kaldırdım windows kurdum, tekrar ubuntu kurdum falan, ara ara ilgileniyorum. Ama her kurulumda aklımı kurcalayan ve pek üzerinde durmadan kurulumu yaptığım bir kaç nokta var.

Mesela önce takas alanı mı oluşturulmalıdır, ext4 bölümü mü?

Sonra oluşturduğumuz bölümlerde birincil mi seçmeliyiz mantıksal mı, bölümlerin diskteki yeri başlangıç mı olmalı son mu ? Bunların birbirlerinden farkları ve işlevleri nelerdir?

Bir de Windows'tan olan alışkanlığım gereği diski ikiye bölüp bi bölümünü depo olarak kullanırım. Bunu ubuntu'da nasıl halledeceğim? Takas alanı oluşturuyorum + iki tane de ext 4, sistemi kuracağımı /'ya bağlıyorum peki depomu nereye bağlayacağım?

Bunların hepsinden sonra, siz bölümlendirmelerinizi nasıl yapıyorsunuz ? (Bunu da eklerseniz sevinirim =) )

Lütfen açıklayıcı cevap veriniz =) Şimdiden teşekkürler.

herbivor

Teşekkürler zeitgeist ilk linktekine denk gelmemiştim, öncelikle yeterince aramamış olduğum için özür dilerim, gayet açıklayıcı olmuş teşekkürler bir çok noktada aydınlandım yalnız ikinci linkle sanırım benim bir işim yok, ya da var da ben mi anlamadım ?  :)

Ama bir sorum daha var, kalan alanı da ext4 yapıp /media/Projelerim diye bağlamışsın ama diyelim ki ben /depo şeklinde direk bağladım, olmaz mı, olmazsa neden olmaz veya /media'ya bağlamanın avantajı nedir ?

Ha bir de, tüm bölümlerin ne şekilde olduğunu nasıl bağlandığını gösteren komut nedir?

Teşekkürler.

sema

Alıntı yapılan: herbivor - 30 Ocak 2011 - 21:44:12
ikinci linkle sanırım benim bir işim yok, ya da var da ben mi anlamadım ?  :)

Ama bir sorum daha var, kalan alanı da ext4 yapıp /media/Projelerim diye bağlamışsın ama diyelim ki ben /depo şeklinde direk bağladım, olmaz mı, olmazsa neden olmaz veya /media'ya bağlamanın avantajı nedir ?

Ha bir de, tüm bölümlerin ne şekilde olduğunu nasıl bağlandığını gösteren komut nedir?

Teşekkürler.

İkinci link ikinci sorunuzun cevabı, disklerinizi bağlamak için. İstediğiniz şekilde bağlayabilirsiniz ama kafaınızı çok karıştırmamak ve kolayca yapmak için media altına bağlamak iyidir. Sorun çıktığında çözüme çabuk ulaşırsınız en azından.

mount
susema

herbivor

ebubekirs

Takas alanı, diğer bölümler gibi sisteme bağlanmadığından ve disk şeklinde kullanılmadığından mount çıktısında gözükmez.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

herbivor