Ubuntu 10.10 da Ses Kartı Sorunu

Başlatan teyfik, 17 Ocak 2011 - 22:14:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teyfik

Bilgisayarımda Creative Sound Blaster 5.1 VX ses kartı var. Ve bu ses kartı ubuntu 10.10'da düzenli, istikrarlı çalışmıyor. Cazırtı yapıyor. Ses ayarını yüzde 20 lere kadar düşürünce biraz düzeliyor. Öte yandan ilginçtir bazen kendiliğinden düzeliyor; çoğu zaman gece yarısı saat 12 den sonra. Bu saatte yani herkesin uyumaya başladığı zamanda ses ayarını yüzde yüz kullanıyorum. Ama gündüz ve akşam saatlarinde yine kendiliğinden bozuluyor, cazırdıyor, Bu cazırtı ansızın beni kalpten götürecek öte tarafa. Bu nedenle açılış müziklerini devre dışı bıraktım. Forumu altüst ettim ve çözüm yöntemlerinin hepsini denedim ama nafile. Sorunu çözemedim. Bu konuda acil yardım diliyorum. Şimdiden teşekkürler

gelturi

burnuma alsa derleme kokusu geliyor... :)

sema

Gece yarısı çalışmaya başlaması gerçekten ilginç (Hatta :P). O saatlerin diğer saatlerden farkı ne ki!? Sadece 10.10'da sorun var sanırım, diğerlerinde yoktu? Ekstra yüklediğiniz şeyler var mı? Ayrıca fayda sağlar mı bilmiyorum;

sudo apt-get install flashplugin-nonfree-extrasound
susema

teyfik

İlgi göstererek fikrini paylaştığın için teşekkürler sema. Ama ben sorunun genel olarak nedenini çözdüm. Ses sorununu yaşarken Ubuntu 10.10.un 64 bit'ini kullanıyordum. Şimdi 32 bit'e geçtim ve ses kartı sorunu çözüldü. Yani anlayacağın gibi ses kartı sorunu 64 bit'te yaşanıyor. Özelde neden bu sorun yaşanıyor halen çözebilmiş değilim ama sanımca 64 bite uyumlu sürücü yazılımları yeterince gelişmemiş.

sema

Muhtemelen söylediğin sebeptendir, geçmiş olsun diyeyim. İlginç bir hataydı.
susema