Windows samba paylaşımı görmüyor?

Başlatan Al Arabi, 17 Kasım 2010 - 22:46:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Al Arabi

Server 10.04 üzerinde yapmış olduğum samba  paylaşımı Ubuntu desktop görmekte. Fakat windows xp ne yaptımsa görmedi. Dosya ve yazıcı paylaşımını açtım. XP' de de her ihtimale karşı dosya paylaştım.

1. Makina=  Ubuntu server  var.

1.Makine=  Ubuntu Desktop ve Win Xp

Sambadaki ayarlarım:

[DOSYA PAYLASIMI]

comment= Yerel Paylasım

path= /home/b

browseable= yes

workgroup= WORKGROUP

public= yes

directory mask= 0700

heartsmagic

Doğrudan dizinin üzerinden sağ tıklayarak paylaştırmayı denedin mi?
Ayrıca XP makineyi görüyor ama paylaşımı mı görmüyor yoksa makineyi hiç mi görmüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Al Arabi

Üstad gözünden kaçmış sanırım.  Paylaşım yaptığım makina Ubuntu 10.04 Server Edition.

Bu Ubuntu Server'a  iki işletim sistemi yüklü(Ubuntu Desktop ve Windows Xp Sp2) olan bir bilgisayarla  bağlanıyorum. Ubuntu  Desktop ile  Yerler >>>Sunucuya  Bağlan  methodu ile gelen pencerede servis türü (windows paylaşımı) ve Sunucu kısmına serverin ipsini(192.168.1.3 gibi)  yazarak paylaşımı görebiliyorum.

Ubuntu Desktop'u kapatıp Windows Xp'ye geçtiğimde ağ bağlantılarıma tıklayıp oradan da çalışma grubundan workgroup seçince paylaşımın görünmesi gerekiyor fakat görünmüyor. Windows xp 'de   dosya ve  yazıcı paylaşımını her ihtimale karşı açtım ve alakasız olarak bir klasör paylaştım.

Benim samba ayarlarımda  sorun olabilir mi? Ya  da samba sunucuda win sistemler için Workgroup dışında ayar yapmam gerekebilir mi?

Unutmadan XP'de workgroup ağ ayarlarını yaptım.

heartsmagic

Evet o kaçmış gözümden. Açıkçası Samba ile pek içli dışlı değilim, hani forumda kocaman bir Samba çevirisi var ancak uygulayarak çevirdiğim bir yazı değil o. Fakat bana öyle geliyor ki Samba ayarlarında sorun olsa Ubuntu da göremez paylaşımını, ancak o görüyormuş. Workgroup kısmı doğrudur, daha doğrusu diğer tarafta değiştirilmediyse doğrudur. Her iki sistemde de aynı ismi kullanıyorsan farklı bir şey yapmana gerek yok sanıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

oktay111

xpdeki guvenlik duvarını kaldırdınmı:D

Al Arabi

Alıntı yapılan: oktay111 - 17 Aralık 2010 - 14:15:10
xpdeki guvenlik duvarını kaldırdınmı:D

Bunu denediğimde xp'de güvenlik duvarı kapalıydı.

gomugomuno

Al Arabi

Amacım grafik arayüzde  yapmak değil. Ubuntu server sistemde grafik arayüzsüz sadece kdlarla dosya paylaşımını yapmaktı. Fakat sonuç elde edemedim. Yine de sağol @gomugomuno.