[Çözüldü] Virtualbox Sorunu

Başlatan zeusmaster, 14 Mart 2012 - 10:51:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeusmaster

Diğer dağıtımları deneyebilmek için makineme virtualbox kurdum.Sistem kurulumlarını sanal makineye çok rahat yaptım. Normal masaüstümden virtualbox'a geçince fare çok yavaş gidiyor. Kısacası sanal sistem yavaş çalışıyor. Sanal siteme 2 gb ram,128 mb ekran kartı ayırmış olmama rağmen bu halde.
Up and Running...

Aequitas

Sistem sekmesinde işlemcinin VT özelliğini etkinleştirdin mi? Sanırım "Acceleration" sekmesinde olacaktı. Ben netbook kullanıyorum. Atom işlemcilerin çoğunda bu özellik olmadığı için bende de virtualbox çok yavaş çalışıyor bahsettiğin gibi ama benim bir çözümüm yok malesef :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mart 2012 - 11:16:50

Bu arada başlıkla alakası yok ama ben ilk defa arch kurdum virtualbox'a. Daha önce denemediysen tavsiye ederim. Sistemin çalışma şeklini daha iyi anlamanı sağlıyor. Özellikle yapılandırma dosyalarını tanıtarak hangi sorunun hangi dosyadaki girdilerle alakalı olduğunu önceden tahmin etmende yardımcı oluyor.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

zeusmaster

Sistem sekmesinde Acceleration altındaki Enable VT-x/AMD-V etkin durumda.
Arch linux kurulumunu becerememiştim ilk denememde ondan sonra kurcalamadım :) Ama içimde kalmadı da değil. En yakın zamanda deneyeceğim :)
Aslında benim amacım sanal makineye windows kurmak:kullnadığım bazı programların linux versiyonu yok. Çok direndim ama artık kurmak zorundayım :( Bari sanal'a kurayım :)
Up and Running...

heartsmagic

Sanala 2GB bellek ayrıldıysa bu bir Netbook değildir sanırım?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeusmaster

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mart 2012 - 12:17:09
Sanala 2GB bellek ayrıldıysa bu bir Netbook değildir sanırım?
8 gb ram'e sahip bir laptop :)
Up and Running...

heartsmagic

2GB ayrılmasından belli :) Normal şartlar altında o kadar yavaş olmaması lazım tabi, normal bir dizüstünde, 750MB bellek ayrılmış bir şekilde ben bile sanal makine kullanabiliyorsam sorunsuz olarak senin rahatlıkla o işi görmen lazım.

Virtualbox'ın hangi sürümünü kurdun, OSE mi yoksa kendi sitesinden dağıtılan sürümünü mü?
Misafir eklentileri kurulu mu?

zeusmaster

@heartsmagic
Yazılım merkezinden kurulum yaptım.Başka hiç bir eklenti kurmadım. Ekran kardı 16 mb gözüküyordu onu 128 mb çıkardım şimdi biraz daha iyi ama istediğim gibi değil :)
Up and Running...

heartsmagic

Bir de sitesinden indireceğin sürümü kur, PPA ile de kurabilirsin:
https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads

zeusmaster

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mart 2012 - 15:53:48
Bir de sitesinden indireceğin sürümü kur, PPA ile de kurabilirsin:
https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads

Sorunum devam etmektedir. İmleç kağnı gibi yavaş hareket ediyor.
Up and Running...

heartsmagic

O zaman bir yerlerde uyum sorunu var. İşlemci türü, anakart meseleleri gibi şeylere bakmak gerekebilir. Belki hata kaydı vardır, belki ufak bir ayar değişikliği sorunu çözüyordur.

dimetokavi

VirtualBox'un "Misafir Eklentileri"ni kurmalısınız. Aygıtlar menüsü altından erişebilirsiniz. Ayrıca, OSE kurulumu yaptıysanız; virtualbox-ose-dkms ve virtual-guest-additions paketlerini kurmalısınız.

Kolay gelsin.

if

@bahdem, sanrım uğraşmanız gereken başka sorunlarınız var ama ben hatırlatma babından sorayım, durum nedir?:)

zeusmaster

Alıntı yapılan: dimetokavi - 20 Mart 2012 - 14:57:11
VirtualBox'un "Misafir Eklentileri"ni kurmalısınız. Aygıtlar menüsü altından erişebilirsiniz. Ayrıca, OSE kurulumu yaptıysanız; virtualbox-ose-dkms ve virtual-guest-additions paketlerini kurmalısınız.

Kolay gelsin.

Kendi sitesinden de kurulum yaptım,ubuntu yazılım merkezinden de sonuç hüsran :(. Laptopa bu yüzden windows kurdum. Kurtulmak istiyorum :(
Up and Running...

if

@bahdem, bilgisayarın ve farenin marka ve modelini alayım. Bir de lspci | grep VGA ile virtualbox'ı uçbirimde çalıştırdığınızda aldığınız çıktıları.

kerub

Bence de misafir eklentilerini bir kurup bakın duruma.
Saygılarımla, sevgilerimle...

zeusmaster

12.04 Sürümüne geçiş yaptım. Depo'dan kurulumu gerçekleştirdim. Misafir eklentileride kurduktan sonra herhangi bir sorun gözükmüyor.
Up and Running...