[Çözüldü] Ekran Parlaklığı Değişmiyor

Başlatan XRumer, 30 Eylül 2010 - 05:53:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XRumer

Arkadaşlar laptobumun ekran parlaklığı son düzeyde ve ben bunu değiştiremiyorum. Bunun için kısayol tuşu var ama bastığımda sağ üstte (ses tuşuna bastığımızda olduğu gibi) bildirim çıkıyor ama değişen bir şey olmuyor. Güç seçeneklerine girdim ve oradan kıstım ama değişen bir şey olmadı. Yardımcı olur musunuz?

if

lspci | grep VGA çıktısını görebilir miyim?

heartsmagic

Forumda parlaklık meseleleri için en az üç dört başlık var yanlış hatırlamıyorsam. Muhtemelen birçoğunu çözemedik, ancak en azından çıktı vs. işlemleri için tekrar uğraşmayalım. O başlıklara bakarak bazı şeyler denenebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yeah

"xgamma -gamma 1.0" yazabilirsin...1 in üstüne çıkarsan 1.5 gibi renk açılır, 1 in altına inersen 0.5 gibi renk kararır...bir yerde parlaklıklar değişir yani...bir dene bakalım istediğin şey bu mu emin değilim çünkü =))

XRumer

Bu sorunu size bildirdiğimde bilgisayarda Ubuntu kuruluydu ve Nvidia'nın sahipli sürücülerini kullanıyordum. Bugün Ubuntu'yu CD'den çalıştırdım haliyle açık kaynak Nouveau sürücüleriyle çalışıyor ve bu sorun yok. Bir kaç şey de dahil olmak üzere Nvidia'nın açık kaynak sürücülerinden daha fazla verim aldığımı söyleyebilirim. (Oyunlarda denedim, henüz film izlemedim. Filmlerde pek sorun olmaz ama oyunlarda ise olmasa da olur zaten)

XRumer

Şu adresteki çözümü denedim http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=24399.0
Gnome masaüstü açılmaz hale geldi. Karanlık bir komut satırında iş görür oldum. Deneye deneye bulacağız herhalde çözümü.
Bu arada bir önceki mesajımda açık kaynak sürücülerde bir sorun  olmadığımı söylemiştim, onu da düzelteyim. Açık kaynak sürücülerde kısayol tuşlarıyla parlaklık ayarlanmıyor. Güç yönetiminden ise %99'a düşürsem gerçekte parlaklık %5 seviyesine düşüyor tekrar değiştirmek için bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor.

sema

Yaptığın değişiklikleri geri alabilirsin. Ctrl + Alt + F1 ile dosyayı nano ile açıp o tarafta yapılan değişikliği geri alabilirsin, sonra Ctrl + X ile de kaydedersin;

sudo nano /etc/grub.d/10_linux && sudo update grub2

Bundan sonra muhtemelen açılır bilgisayar, devamında eklenen depoyu silersin. Sorunun da devam ediyorsa forumda başka başlıklar da vardı.
susema

XRumer

XRumer

Aşağıdaki adresteki çözümü uyguladım, sorun ortadan kalktı, herkese teşekkür ederim.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24602.0.html

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST