Apache2 servera belirttiğim Mac Adresi erişmesini istiyorum

Başlatan karabilal, 13 Ocak 2011 - 11:31:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karabilal

Apache2 servera belirttiğim Mac Adresi erişmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

plymouth

Alıntı yapılan: karabilal - 13 Ocak 2011 - 11:31:21
Apache2 servera belirttiğim Mac Adresi erişmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.
Apache'nin
a) bir MAC adresini bloke etmesini mi istiyorsunuz
b) Anlamadım.
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

karabilal

Şimdi  ayarlar adındaki klasöre herkes erişemiyor sadece belirlediğim İP numaraları erişebiliyor. Ama bi bilgisayarın MAC adresini tanıtıp o klasöre girmesini sağlamak istiyorum. Sadece o bilgisayar o klasöre girebilecek. Havalimanında, cafede, evde, iş yerinde leptop ile isteği yerden girebilecek ama sadece MAC adresini tanımladığım leptop.

jayw

Havaalanı, cafe, ev ...vs dediğinize göre bu işi güvenlik amacıyla yapmak istiyorsunuz sanırım. Ama bildiğiniz gibi gerek Linux, gerek Windows'ta MAC adresini değiştirmek zor bir olay değil. Yani isteyen kişi kendi MAC adresini sizin belirttiğiniz dizüstü bilgisayarın MAC adresi ile aynı hale getirip, bahsettiğiniz dizine erişebilir. Apache'nin MAC adresine göre erişim filtreleme özelliği var mı bilmiyorum ama ilgili dizine şifre koymak daha mantıklı bir çözüm sanki. Yine de siz bilirsiniz tabii.

karabilal

Peki şöyle birşey yapalım. Belirttiğim IP adresleri dışında girenleri sistem/giris.php klasorune yönlendirelim. bunu yapmamız mümkün müdür?

jayw

plymouth

Ev kullanıcıları veya ofis kullanıcıları gibi aynı LAN içindekiler kendi aralarında iletişim kurarken
MAC adresleri işe yarar. Fakat ne yazıkki WAN diye tabir edilen geniş ağlarda MAC adresleri olmaz.

Diğer kısıma gelince apache kullanımı konusunda tecrübesi olanlar cevap verse daha iyi olur...
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

karabilal

Peki hocam şöyle düşünelim, mysql'de belirttiğim tablolar dışında erişimi engellemek istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim.