Server kurulumu

Başlatan atasoyhk, 31 Temmuz 2008 - 10:39:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atasoyhk

merhaba

Ben linux server olayına ilk kez giriyorum ama bir haftadan beri bu konu üzerine araştırma yapmaktayım ve iki sistem arasında çelişkiye düşmüştüm fakat centos inte lanakartlatı ile sorunlu çlaıştığı çin bende ubuntuda karar kıldım fakat server paketi tamamen siyah panelden oluştuğu ve benimde çok fazla linux bilgim olmadığından bunu tercih etmek istemdeim ilk başata ve snanrım masaüsütü paketine gerkeli paketler kurulduğunda snaırım normal serverden bir farkı kalmıyor. [Eğer yanlışım varsa ve düzeltirsieniz sevinirim.]

Acaba server pakitini kurup üsütne masaüsütü giydirsem sağlıklı olurmu buda vir çözüm ama yeni başlayan biri için çok veirmli olmaz sanırım. [tabi sizi beni şekillendirirseniz sevinirim]

İlk etapta yapmak istediğim localde bire bir server kurmak yani local ip ile ulaşabileceğim 192.168.3.33 nolu ipmden local yayın yapmak daha sonrasında da bitmiş servırı kendim için yayına sokmak dersenizki bu iş adsle olmaz adsl olur fakat benim gibi 10mb uploadınız lmalı zaten bir co senterde bana bukadar uploada vermeyecekmi bunu hosting işi için yapmayacağım sadece firmamamızın hazırıladığımız testleri ve kendime ait scrip denmelerini yapmak için kulanacağım ve tabiki linux server bilgimi güçlendirmek için bu konuda yapacağınzı her türlü yardım için şimdiden teşekkürler..

Şimdi yapmak istediklerim
* apache2
* php 5
* mysql
* phpmyadmin
* ftp server
* mail server

ve sizin önerecğeizni server için gerkeli paketler önerileirnzi bekliyorum...

heartsmagic

İster sunucu kur üzerine bunları kur, istersen masaüstü sürümü kur üzerine bunları kur, bir değişiklik olmayacaktır. Tek değişiklik masaüstü sürümde belki de kullanmayacağın paketlerin var olması olacaktır. Bu da güncelleme esnasında zaman ve veri kaybı demektir, o kadar. Sana kazandırdığı ise acemiliğinden ötürü çalışır sistemin elinin altında hazır bulunmasıdır.

Sunucu üzerine belge: http://www.howtoforge.net/perfect-server-ubuntu8.04-lts (İngilizce)

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

atasoyhk

cevabın için çok teşekkür ederim. verdiğin ling gerçekten çok işime yarayacak onu incelemey başladım sorunum oldukça burada ncevap bula bilecğeimi umuyorum. dün kendi çabamal serveri aktif etmeyi başardım. tabi config edemden sadece server surmunu kurdum. ve panelde şifemi girip aktif edebildim tabi configini nasıl yaprım diye düşünürken senin verdiğin döküman gerçekten çok sağlıklı açıklamış birçok şeyi şimdi tekrar kurulum yapaıp ordakine göre düzenliyeceğim cevabın için tekrar teşekkürederim.

peki senin tavsiyen server üzerine kurayimmi kurmayayımmı ? yeni kurmassam daha iyi olur gibime geliyor yani komutlara alışma açısında ve ezberlem açısndan.

heartsmagic

Bu tamamen sana bağlı. Eğer X olmadan işimi her şekilde görürüm diyorsan elbette gerek yok. Hatta sunucu için bence hiç gerek yok. Bugün sunucuya X ile erişimin olur da yarın mesela iş icabı uzaktan erişim yapman gerektiğinde öylece kalakalmaman için X olmadan da hayatını devam ettirmeyi öğrenmen lazım. Belki işler kolaylaşsın diye Fluxbox tarzı hafif bir masaüstü yöneticisi deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.