Paket Kurulamıyor - Driver Yüklenmiyor

Başlatan mylegend, 09 Ocak 2011 - 14:40:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mylegend

arkadaşlar ubuntu 10.10 versiyonunu dün wi7 işletim sisteminin yanına kurdum başta sorunsuz çalışıyordu. güncelleme yaparken (dosyaları indirirken) yarıda kestim. daha sonra ubuntu yazılım merkezinden her programı yüklediksen sonra paket kurulamadı hatası veriyor, fakat paket yükleniyor.  ati ekran kartı vardı driverini ek sürücülerden yükledim fakat ordada aynı sorun yüklenmedi diyor ama yüklenmiş gözüküyor. atinin control merkezine girmek istediğimde :

"Catalyst Control Center Linux sürümü başlatılırken bir sorunla karşılaşıldı.  Aşağıdaki sebeplerden birinden dolayı oluşmuş olabilir.

Hiçbir ATI grafik sürücüsü kurulmadı veya ATI sürücüsü düzgün çalışmıyor.
Lütfen ATI donanımınıza uygun ATI sürücüsünü kurun, veya aticonfig'i kullanarak yapılandırın." 

hatasını alıyorum. görsel efektleri ekstra' ya almak istediğimde ise "Masaüstü efektleri etkinleştirilemedi" hatasını alıyorum.

Güncelleme işlemini yaptım ama sorun yine devam ediyor...

Lütfen bir yardım edin, bu sorunlar neden kaynaklanıyor.

Pc (Dell Studio 1558)

sema

Önce şunun çıktısını aktarır mısın;

sudo apt-get install -f
susema

mylegend

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
1 tam olarak kurulmadı veya kaldırılmadı.
Bu işlemden sonra 0B ek disk alanı kullanılacak.
firmware-b43-installer (4.150.10.5-4) kuruluyor...
Not supported low-power chip with PCI id 14e4:4315!
Aborting.
dpkg: firmware-b43-installer (--configure) işleminde hata:
installed post-installation script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 1
Apport raporu yazılmadı çünkü zaten en yüksek rapor sayısına ulaşıldı
                                                                     İşlem sırasında hatalar bulundu:
firmware-b43-installer
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

yukarıdaki kodun sonucu.

sema

@mylegend, şunu deneyip çıktılarını tekrar aktarır mısın;

sudo apt-get remove --purge firmware-b43-installer && sudo apt-get autoremove
susema

net-stat

Ubuntu'nun test ettigi uyumlu driver'ı kurmalısın sistemden yönetim araçlarında ek sürücüler var ona tıklayıp kurmalısın.

Ati'nin sitesindekinin indirirsen her yeni linux çekirdeğinde yeni driver kurmalısın.

2.6.4 çekirdegi uyumlu driver indirdin siteden Kullandıgın çekirdek 2.6.4 atıyorum tabi, güncelledigin zaman sistemi 2.6.7 oluyor ekran kartı driver'ı afallıyor bazen Kara ekranda kalıyor ilerlemiyor masaüstü gelmiyor. Çok başıma geldi. Windows gibi degil sürekli çekirdek güncelleniyor.