[Çözüldü] System Monitörde <Zombi>

Başlatan visualbasic6458, 09 Ocak 2011 - 15:59:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

visualbasic6458

Arkadaşlar sytem monitöre göz atarken "zombi" adında uygulamalar var. bunları "süreci öldür" diyerek devredışı bırakmaya çalıştım fakat etkisi olmadı daha sonra bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra system monitor u açtım 1 - 2 dk lığına yoktu sonra kendiliğinden başladı hiç bir şekilde sonlandıramıyorum.

x x x x

hrgn

Teknik olmayan terimlerle açıklayacak olursak çalışan bir processin oluşturduğu processin kapanmak istediğinde ana processin bunu algılayamayıp kapatılamaması durumunda zombie durumuna geçer.Korkulacak bir şey yoktur.Hiç bir türlü sistem kaynağı tüketmez.Bir virüs türevi de değildir.

Yanlış bilgilendirdiysem belirtiniz.Mesajımı düzelteyim hemen.

sem

Evet aynı dediğin gibi ana süreç oğul sürecin (child process ) bittiğini algılamayıp süreci sonlandırmadığı ve sürecin de kendi kendine durdurulmadığı zamanlarda oluşuyor diye biliyorum...

Yalnız sistem kaynakları konusunda farklı biliyorum.. Yani bunlar fazlalaşırsa sıkıntı olabilir diye biliyorum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

barış

@sem0900, sistem kaynağı harcamıyor denecek kadar az. Benim bildiğim bilgisayarda çalışıyor olarak gözüken her şey sistem kaynağını tüketiyor. Görülmeyecek derecede de olsa.
Bence ismin de Zombie olmasının sebebi sonlandırılamıyor olması. Zombiler yaşayan ölüler ya hani o hesap :P mantığı böyle kurdum :D

GNUbuntu

Aynı uygulamadan üç adet normal çalışıyor bende. Neden üç tane ben onu merak ediyorum.
[IMG]http://img37.imagefra.me/s519/hakansait/ire9_294_ubs8l.png[/img]
Önce Saygı...

eribol

Gnome-do ile ilgili gibi geldi bana ama emin de değilim. do_exit ile bir tek gnome-do aklıma geliyor.

H_andan

Alıntı YapSüreç 'zombie' durumundadır. Bunun anlamı,
            ebeveyn süreç çocuğu olan sürecin öldüğü

a)   hakkında bilgi sahibi değildir
     b)   veya ebeveyn süreç kural dışı öldürüldüğü

için init süreci çocuk süreci yok edemez.
  Zombie    durumundaki  süreçler   öldürülemez   ancak
  sistem kaynaklarından da yararlanamaz. Bu durum
  genellikle kötü yazılmış bir yazılımın sonucu
  oluşur.
Demişler...

sem

http://www.cyberciti.biz/tips/killing-zombie-process.html
http://how-to.wikia.com/wiki/How_to_display_and_kill_zombie_processes

işe yarar mı acaba..
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

stratovarius

Sistem izleyicide hangi program kaynaklı olduğu gözükmesi lazım. Zombi olarak gözüken işlemin üzerine mouse unuzu getiriniz, orada bir açıklama çıkacaktır. Bu açıklamada hangi programa bağlı olduğu yazması lazım, programı bulursak gerisi daha kolay olucaktır

GNUbuntu

Alıntı yapılan: stratovarius - 09 Ocak 2011 - 21:20:44
Sistem izleyicide hangi program kaynaklı olduğu gözükmesi lazım. Zombi olarak gözüken işlemin üzerine mouse unuzu getiriniz, orada bir açıklama çıkacaktır. Bu açıklamada hangi programa bağlı olduğu yazması lazım, programı bulursak gerisi daha kolay olucaktır

Teşekkürler bunu öğrendiğim iyi oldu. Üçü de farklı programlara aitmiş meğerse. Birincisi Sistem Gözlemcisi'nin kendisi, ikincisi firefox, diğeri de compiz-decorator müş. Bu sorun sayesinde bir bilgi daha edindik.
Önce Saygı...

visualbasic6458

benim sorunum  "window decorator" ile ilgili imiş sanırım.. zombi olarak görünenler şu an yok. fakat onların wine ile bir kaç denemeye rağmen yükleyemediğim programla ilgili olduğunu düşünüyorum. şu an için sorun yok gibi. çözüldü olarak işaretlenebilir. ileti yazan herkese teşekkürler.

Sherlock Holmes

pstree
ile işlemler hakkında biraz daha bilgi alabilirsiniz.