[Çözüldü] localhost görüntüleme sorunu

Başlatan kemanci_erdem, 13 Nisan 2011 - 23:06:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemanci_erdem

lamp kurdum localhost çalışıyor ama örnegin www klasöründeki dosya.php yi localhost/dosya.php diye açmaya kalktıgımda kaydetme menüsü geliyor nasıl çözebilirim aceba.

alpaygunes

localhost yazınca nasıl bir ekran geliyor? Tahminim dizin listesi geliyordur.
birde 127.0.0.1/deneme.php yi dene

php uzantılı bir dosyayı php nin yorumlaması lazım demekki php kurulu değil veya durdurulmuş. Teşhisim bu ama dedavisi nedir bilmem acemiyim :)

heartsmagic

PHP durdurulmaz da, kurulu olup olmadığı, Apache'nin php'yi yorumlayıp yorumlayamadığı önemli. LAMP'ı hangi kaynağa bakarak kurdun?
libapache2-mod-php5 paketi kurulu mu mesela?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alpaygunes

yıllardır php ile uğraşıyorum. ama hiç server tarafında neler yapılır bilmem. Çünkü genelde WAMP ,LAMP , XAMP  benzeri paketleri kullanıyoruz.  Tahminim apachenin config dosyasında , php uzantılı doyaları , php ye yorumlatması gerektiğini gösteren bir satırı aktif hale getirmen gerekliliği .

6ng4n

/etc/apache2 klasörününddki apache2.conf dosyasını konttol ettiniz mi ya da aynı klasör altında apache2.conf.d oluyor bu klasördeki dosyalara da bakmayı unutmayın

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Nisan 2011 - 10:28:41
PHP durdurulmaz da, kurulu olup olmadığı, Apache'nin php'yi yorumlayıp yorumlayamadığı önemli. LAMP'ı hangi kaynağa bakarak kurdun?
libapache2-mod-php5 paketi kurulu mu mesela?
http://www.multimediaboom.com/how-to-install-lamp-server-in-ubuntu-11-0410-1010-04/

sudo apt-get install lamp-server^

bu kodla kurdum

hala çalışmıyor nasıl silerim aceba.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Nisan 2011 - 12:20:42

Alıntı yapılan: 6ng4n - 14 Nisan 2011 - 11:12:41
/etc/apache2 klasörününddki apache2.conf dosyasını konttol ettiniz mi ya da aynı klasör altında apache2.conf.d oluyor bu klasördeki dosyalara da bakmayı unutmayın
üstüne tekrar kurulum yaptım düzeldi şu an çalışıyor teşekkürler arkadaşlar.