klavyede bir tuşu iptal etmek

Başlatan ibokozan, 29 Aralık 2010 - 14:21:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kozanibo

merhaba.

bir arkadaşımın bilgisayarının üzerine şekerli bir sıvı dökülmüş zamanında. herhangi bir şey olmamış diğer donanımlara

fakat >< işareti sürekli basma yapıyor. bu şekilde<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

bu tuşu bir şekilde iptal etmenin bir yolu var mıdır. şimdiden teşekkğrler

sem

Merhabalar... Burası işinize yarayabilir...

http://www.linuxscrew.com/2008/09/15/faq-how-to-disableremap-a-keyboard-key-in-linux/

Geçici olarak şöyle bir yol izlenebilir;

alt+F2 ile "gconf-editor" komutunu verdikten sonra;

apps -> metacity -> global_keybindings -> run_command_1

burada örneğin "f" yazıp daha sonra

apps -> metacity ->  key_bindings_commands  -> command_1 kısmına "adfasdf" gibi bir şey yazınca "f" tuşu basılsa da bir işe yaramayacaktır.

EK: Şimdi denedim f tuşu işlevsiz oluyor fakat ne hikmetse < tuşu bu şekilde yapılamıyor... Anlamadım nedenini belki bende bir hata olmuştur =)

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=842970

Burada da yukarıda verdiğim bağlantı ile aynı şekilde çözüme gitmişler...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hitokiri

yahu tuşu çıkart basılı kalır durumdan mesela kürdanla çıkar düzelir zaten o :D
sonra tekrar tuşu takarsın bitti gitti yine aynı tutukluk yaparsa tuşu takmazsın olur biter :)
aslında klaveyi açıp temizlemekte işe yarıyabilir,
ama çin malıysa ki öyle genelde yani petek değil ,tek tekse hiç bulaşmamak lazım :)

sem

Alıntı yapılan: hitokiri - 29 Aralık 2010 - 14:57:12
yahu tuşu çıkart basılı kalır durumdan mesela kürdanla çıkar düzelir zaten o :D

=) Aynen yapılabiliyorsa en iyi çözüm o olur tabii =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

jaspo

Ben bir keresinde giriştim tornividayla enigma makinasına döndü ahahah sonra toparlamak biraz vakit aldı ama sanırım en iyi yöntem açıp temizlemek dikkatli olunursa dağılmayabilir

kozanibo

tuşu kendisi çıkartmayı denemiş fakat sorun şu ki tuş basılı kalıp yay takılı kalması şeklinde değil...

biraz içine işlemiş galiba ve siz tuşa bastığınız anda temas etmesi gereken her neyse o sürekli temas halinde... yani tuş havada ve gayet güzel yaylanıyor yukarı aşağı.

bana kalırsa en mantıklısı harici usb klavye almak böylece diğer klavye tamamen devre dışı kalır değil mi? ama fiyatları ne civarda bilmiyorum

sem

Ben 19 tl'ye aldığım klavyeyi kullanıyorum masaüstü bilgisayarımda... Dizüstü bilgisayar klavyesi boyutunda... Ama diğer klavye tamamen devre kışı kalır mı emin değilim.. Örneğin USB fare takınca imleçsürer devre dışı olmuyor...
Burası dünya?

kozanibo

evet ya o da doğru ya

hatta bu sayede faceden çıkmadan önce :D tıklama rekoru kırmıştım basit bir oyunda :D:D