[Çözüldü] Sabit Disk Bölümünü Sisteme Bağlamak

Başlatan hacker_dotsis, 04 Ocak 2011 - 20:02:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hacker_dotsis

arkadaşlar. ben ubuntu 8.0 hardy yi kurmak zorunda kaldım. kurulum esnaısnda hiçbir sorun olmadı. işlem bittikten sonra d sürücüsüne girmek sitedim fakat aldığım hata şu " birime bağlanılamıyor" ben bu dyi biçimlendiremem çok öenmli bilgilerim var. nasıl yapıcaz bu işi bi yardım edin ?teşekkürler

sem

Merhabalar... Neden zorunda kaldığınızı bilemiyorum fakat öncelikle güncel bir sürüm kurmanızı tavsiye ederim...

sudo fdisk -l

Komutu ile ilgilendiğiniz bölümün numarasını bulun (sda1, sda2... gibi bir şey olacaktır büyük ihtimalle)

sudo mkdir /media/yedek

Bu komut ile media dizini altında yedek isminde bir dizin oluşturun. Daha sonra

sudo mount /dev/sdaX /media/yedek

Komutu ile ilgili bölümü yedek dizinine iliştirin. Burada X gördüğünüz yere kendi numaranızı yazmanız gerekiyor... X= 1,2,3 gibi bir şey olmalı Bir hata çıkmazsa;

nautilus /media/yedek

Ya da;

gksu nautilus /media/yedek

Komutu ile dizini açabiliyor olmanız lazım...  Hata alırsanız da burada paylaşırsanız bilgili arkadşlar daha rahat yardımcı olacaktır...

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hacker_dotsis

sudo mount /dev/sdaX /media/yedek     komutunu yazdıktan sonra dosya sistemi türünü belirtmelisiniz diyor.

sem

Bende böyle bir şey istemiyor.. mount komutunda sistem türü -t parametresi ile belirtiliyor...

sudo mount -t TÜR /dev/sdaX /media/yedek

Siz fdisk komutu ile aldığınız çıktıyı buraya aktarın. Bilen arkadaşlar da bir görse iyi olacak sanırım...

EK:
Alıntı YapThe standard form of the mount command, is

mount -t type device dir
This tells the kernel to attach the file system found on device (which is of type type) at the directory dir. The previous contents (if any) and owner and mode of dir become invisible, and as long as this file system remains mounted, the pathname dir refers to the root of the file system on device.

Kaynak: http://linux.die.net/man/8/mount
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hacker_dotsis

30 dakika sonra sistem  en son halini alacak.yan güncelliyorum. işlem bittikten sonra tekrar deneyeceğim.gerekli bilgileri yazarım olmazsa.teşekkür ederim

sema

Alıntı yapılan: hacker_dotsis - 04 Ocak 2011 - 20:40:54
sudo mount /dev/sdaX /media/yedek     komutunu yazdıktan sonra dosya sistemi türünü belirtmelisiniz diyor.

Oradaki X'i direkt mi yazdınız? Orada X olmayacak. Sizin fdisk -l çıktınızda aldığınız ve bölüme bağlayacağınız sayı değerini yazacaksınız.
susema

hacker_dotsis

hayır X olarak yazmadım  2 yazdım oraya

sema

Bölüme bağlanılamıyor demesi kötü olmuş. Disk zarar görmüş olabilir. fsck yapmalısın gibime geliyor.
susema

hacker_dotsis

sorun kalmadı. sistemi güncelledim ve d sürücüsüne giriş yapabiliyorum çok rahatça.teşekkür ederim yardımınız için.bu arada yeni sürümü harika. ne zamandır kullanmıyordum hata etmişim

heartsmagic

Konunun yerini değiştirerek kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.