Zend Studio da sorun yaşıyorum. Debug çalışmıyor ?

Başlatan alpaygunes, 21 Mart 2011 - 16:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alpaygunes

Merhaba Arkadaşlar
Yeni bir ubuntu kullanıcısıyım. XP de bir sürededir ZendStudio ile php kodluyorum ve gayette memnundum, özelikle hata ayıklama konusunda çok yardımcı oluyordu.
Ubuntuya kurdum fakat debug fonsiyonunu kullanamıyorum. firefox eklentisindeki debug butonları bir işe yaramıyor.Zendin içindeki butonlarda çalışmıyor.

Merak ettiğimi birkaç sorudaha var
1- win verisiyonunda tümleşik apache ile gelirken linux versiyonunda neden yok (yada ben göremedim) Kendim ayrıca lamp (sanırım abuntu deposundan)kurdum serverler sorunsuz çalışıyor . Fakat apacheyi durdurunca Zendin içinden bir türlü kodları çalıştıramıyorum.Zendin tümleşik sereverini (varsa) nasıl çalışıtrabilirim?

Debug fonsiyonu olan başka bir eclipse türevini önerebilirmisiniz.

Teşekkürler

mehmetux

Linux versiyonunda neden apache ile gelmediğini bilmiyorum, daha önce hiç zend kullanmadım ama debugun çalışmıyor olması herhalde apache serverı ayrı kuruyor olmandan kaynaklanıyor.
Zend sitesine studio web debugger eklentisi var, readme dosyasında nasıl çalıştırılacağı anlatılıyor.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

alpaygunes

Alıntı yapılan: mehmetfun - 21 Mart 2011 - 18:34:29
Linux versiyonunda neden apache ile gelmediğini bilmiyorum, daha önce hiç zend kullanmadım ama debugun çalışmıyor olması herhalde apache serverı ayrı kuruyor olmandan kaynaklanıyor.
Zend sitesine studio web debugger eklentisi var, readme dosyasında nasıl çalıştırılacağı anlatılıyor.

hiç dikkatimi çekmemişti hemen bakıyorum. Teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mart 2011 - 21:34:40

Zend in linux sürümü için ayırıca debugger eklentisini kurmak ve php.ini içine bir kaç satır eklemek lazımmış. Öğremiş oldum. Şükürler olsunki başardım
biraz ingilizce birazda sabrınız varsa ki linux un ustaları zaten anında yarparlar fakat benim gibi acemiler için aşağıdaki linte yazanları yaptım
http://dgtlmoon.com/zend_studio_debugging_and_drupal_on_php_5_x

zendin sitesinden debugger eklentisini indirken yanlışlıkla 64 bit  sürümü indirmiştim. siz uygun olanına dikkat edin
php\apache\php.ini sanırım bu dsyayanın içine birkaç satır ekledikten sonra apacheyi restart etmeyi unutmayın
hatta phpinfo() çıktısına bakarak php.ini yolunu ve .so dosyasını atacağınız dizinin öğerenin
indiridiyiniz debugger dosyasının içinde readme de yukarda verdiğim linkteki bilgiler zaten var

kolay gelsin
bol şans