[Çözüldü] Ubuntu 10.04'den 10.10 update problemi

Başlatan mky83, 28 Aralık 2010 - 11:38:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mky83

arkadaşlar merhaba,
ubuntuyu 10.04'den 10.10'a update ettim. fakat ubuntu artık açılmıyor. başlangıçta modprobe: FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.35-24-generic/modules.dep : No such file or directory şeklinde hata mesajı alıyorum. Ubuntu 2.6.32 çekirdeğini seçtiğimde çalışıyor. Yabancı forumlardan da aradım aynı mesajı alan başka bir kimse ile karşılaşmadım. Sorunu çözen ya da yeniden upgrade etmemi sağlayacak arkadaşlar var mı?

mky83

ilginiz için teşekkür ederim. gönderdiğiniz sayfadakileri uygulamama rağmen sorun çözülmedi. daha doğrusu artık modprobe hatasını almıyorum fakat sistem bu sefer hata vermeden açılmıyor. initramfs'yi yeniden yüklediğimde ise ağıdaki gibi bir hata alıyorum. update etsemde sorun değişmiyor. initramfs.conf dosyasını aynen belirtilen şekilde değiştirdim. bir de cat /etc/initramfs-tools/conf.d/splash komutuna da aşağıdaki hatayı alıyorum.

root@kazim-laptop:/home/kazim# cat /etc/initramfs-tools/conf.d/splash
cat: /etc/initramfs-tools/conf.d/splash: Böyle bir dosya ya da dizin yok
root@kazim-laptop:/home/kazim#

root@kazim-laptop:/home/kazim# sudo apt-get install --reinstall initramfs-tools
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Yeniden Kurulan: 1, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 5.
İndirilmesi gereken dosya boyutu 0B/106kB
Bu işlemden sonra 0B ek disk alanı kullanılacak.
(Veritabanı okunuyor... 160330 dosya ve dizin kuruldu.)
Preparing to replace initramfs-tools 0.98.1ubuntu6 (using .../initramfs-tools_0.98.1ubuntu6_all.deb) ...
Unpacking replacement initramfs-tools ...
Processing triggers for doc-base ...
Processing 1 changed doc-base file(s)...
Registering documents with scrollkeeper...
Processing triggers for man-db ...
initramfs-tools (0.98.1ubuntu6) kuruluyor...
update-initramfs: deferring update (trigger activated)
Processing triggers for initramfs-tools ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.35-24-generic
N: Ignoring file 'google-chrome.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'google-chrome.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'bean123ch-burg-lucid.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'bean123ch-burg-lucid.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

sema

Aslında diğer tarafta ilk söylediğimiz yeterli olacaktı. Yani most'u dep'le değiştirdikten sonra yapmamız gereken şu paketi yeniden yükleyip bilgisayarı baştan başlatmaktı;

sudo apt-get install --reinstall initramfs-tools

Şimdi şunu dene ve üst tarafta verdiğimi yeniden uygula, sonra bilgisayarı baştan başlat;

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/* && sudo sh -c "echo 'Dir::Ignore-Files-Silently:: \"(.save|.distupgrade)$\";' > /etc/apt/apt.conf.d/99ignoresave"
susema

mky83

malesef bütün bunları yapmama rağmen çözüm olmadı. desteğiniz için teşekkür ederim. bu problem ubuntu'yu 10.04'den 10.10'a upgrade ettikten sonra oldu. acaba bu upgrade işlemini yeniden yapabilir miyim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ocak 2011 - 18:16:13

Sonunda sorunu çözdüm. Çözümü paylaşmak istiyorum. Önce Synaptic Paket Yöneticisine girdim. Oradan linux-headers-2.6.35-24-generic paketini kaldırıp, yerine linux-headers-2.6.35-24-generic-pae paketini kurdum. Yeniden başlattığımda sorun çözüldü.