[Çözüldü] Login Ekranı Değiştiremiyorum

Başlatan Jey@Nfer, 19 Nisan 2011 - 19:54:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jey@Nfer

Arkadaşlar ubuntu 10.10 kullanıyorum ve istediğim şekilde temalarımı düzenledim, compiz , burg falan derken gözüme hoş gelen bir görselliğe sahip şu anda ubuntum. yalnız şu login ekranını bir türlü değiştiremiyorum...
araştırdım gerçi ama bulduğum anlatımlarda direk temayı değiştirerek anlatmışlar hep, bense temamdan gayet memnunum ve temanın değişmesini istemiyorum, sadece girişteki şifre soran ekranda istediğim şeyler olsun...
bunu yapmak için Art Manager'i kurdum ;

mesela bi tanesini kullanmak istiyorum, download edebiliyorsun sadece install kısmı çalışmıyor... sadece login ekranının değişmesi için indirdiğim bu paketleri nereye kurmam lazım ?

ayrıca giriş ekranı ayarları kısmında da değiştirebileceğim bi seçenekk yok;

bazı forumlarda ubuntu tweak ile yapanlar olmuş fakat 0.5.10 sürümünde login ekranı ayarlayamıyorsun ve önceki sürümleri de bulamadım..

yani 10.10 için bi anlatım bulamadım ve bu konuda sizden yardım istiyorum ? sadece login ekranını değiştirmek için ne yapmalıyım?
Hırs , azim , tevekkül ...

www.mehmetvahit.net

barış

Yiğit Ateş

O temalar GDM'in eski sürümleri içindir büyük ihtimal. Yeni sürümde çalışmaz.

sudo cp -t /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/ /usr/share/applications/gnome-appearance-properties.desktop /usr/share/applications/gconf-editor.desktop komutunu ver ve oturumu kapat. Ayar ekranı gelecek, oradan değiştirebilirsin.

Oturumu geri açtıktan sonra da her açılışta ayar ekranının gelmemesi için rm /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/gnome-appearance-properties.desktop /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/gconf-editor.desktop komutu kullanılabilir.

Jey@Nfer

teşekkürler arkadaşlar sorunu sayenizde çözdüm yalnız tam da size cevap yazarken internetim kesildi.. galiba bu sefer daha büyük bir sorunum var:S...
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26688.new.html#new
konuya bakarsanız sevinirim:S
teşekkürler..
Hırs , azim , tevekkül ...

www.mehmetvahit.net