Terminalden çalışmak

Başlatan Morphe, 24 Aralık 2010 - 20:11:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Morphe

Merhaba arkadaşlar,

İlk önce şunu söylemek isterimki gerçekten çok başarılı bir site yapan ve geliştiren arkadaşları tebrik ederim.

Soruma gelince arkadaşlar Ben bugün ubuntu-10.10-desktop-i386 paketini internetten indirdim. Sanal makinede kurulumu yaptığımda direk grafik ekranlı full sürüm yükleme yapıyor. Benim istediğim ise direk terminalden hiç birşey kurmasın. Ben manuel tek tek sitenizden öğrenerek kurayım. Grafik ekranı gelmesini istemiyorum. Farklı bir kurulum şekli mi var acaba?

Teşekkür ederim arkadaşlar...

serkanburda

Ubuntu'nun minimal isoları var, onları indirip istediğiniz biçimde şekillendirebilirsiniz. Zannedersem aradığınız şey bu. Grafik ekranlı bir kurulum gelmez, herşey metin tabanlı. Ayrıca bütün paketleri siz kurar, bütün ayarları da hemen hemen siz yaparsınız. Bir bakın isterseniz :)  https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD

Morphe

Çok teşekkür ederim dostum sağol... gerçekten süper hız...

heartsmagic

@Morphe, kaldırma kurduğun sistemi bence. Tek kurarak öğrenmen gerekmiyor Linux'u, açıkçası o işin angaryası oluyor biraz. Okuyup, okuduklarını uygulayarak öğrenilir Linux ve Linux üzerindeki diğer işlemler. Sen istiyorsan yine uçbirim kullanırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.