Netbook Masaüstü, Sağ Tık Yok.

Başlatan altan, 16 Aralık 2010 - 21:41:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

altan

hepinizden ilk önce böyle bir konu açtığım için özür dilerim :(
arkadaşlar herkes bas bas bağırıyor ubuntu kullanın diye en sonunda merak bu ya bilgisayara format attım ve ilk kez ubuntu 10.10 netbook sürümünü yükledim
düşünüyorum bende mi bir hata var işin içinden çıkamıyorum
ya masaüstünde ne bir simge var nede masa üstüne sağ tıklanabiliyor
belki bu konu binlerce kez açılmıştır yada kimse basit bi konu oldgndan sormamış olabilir
bana bunu basit yollardan anlatabilirseniz sevinirim
tekrar özür dilerim
şimdiden teşekkürler...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Aralık 2010 - 21:51:13

biliyorum böyle basit sorular sizi rahatsız eder gerçekten özür dilerim

eribol

Netbook sürümünün doğallığı o. Bir kaç simge, pencere ile tümleşik panel vs vs. Bunlar netbook için tasarlanmış şeyler. Ama normal masaüstü kurabilirsiniz. sudo apt-get install ubuntu-desktop

altan

kodu terminale yapıştırıp enter e bastım hiç birşey olmadı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Aralık 2010 - 22:04:21

şu an birşeyler yüklüyor ama geçende de böyle kde yi yüklemeye çalıştım ama sonunda hata verdi bunda da vermez umarım

sema

Alıntı yapılan: altan - 16 Aralık 2010 - 21:59:47
kodu terminale yapıştırıp enter e bastım hiç * bir şey olmadı?

Önce hoş geldin Ubuntu'ya. Şimdi çıkış yap ve yeniden giriş yaparken (kullanıcı ismini yazdıktan sonra) alt tarafta Ubuntu klasik masaüstünü seçip öyle giriş yap.
susema

altan

Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?
şimdi de bunu yazdı
ne yapmalıyım?

sema

Şunu;

sudo apt-get update --fix-missing && sudo apt-get install ubuntu-desktop
susema

altan

g parted ile uğraşırken bozdum ubuntuyu format atıyorum tekrar
en iyisi ben netbook sürümünü kullanmayayım
pek beğenmedim
yardımınız için teşekkürler...

Warlord

Netbook sürümü kullanıyorum. Ama otomatik olarak ilk açlışta unity açılıyor. Yani sağda bar var. Masaüstü boş Ubuntu Netbook Sürümü seçilidr. Bence Ubuntu netbook sürümü gayet süper.. Ben çok beğendim ve halen kullanıyorum.