Ubuntuyu taşınabilir diskten sabit diske nasıl taşıyabilirim ?

Başlatan Şakir, 07 Aralık 2010 - 18:24:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şakir

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gündür bir konu ile ilgileniyorum. İnternette genel bi araştırma yaptım, arkadaşlarıma sordum ama bir çözüm bulamadım. Bu sitede de araştırma yaptım ama bir sonuç bulamadım hiç.

Yapmaya çalıştığım şey ubuntu 10.10 u taşınabilir diskimden sabit diskime taşımak. Taşınabilir diskimde kurulu ve kendimce ayarlarını yaptığım güncel ubuntum var. Herhangi bir sorun olmadan kullanıyorum. Tema, program, kısayollar gibi birçok alanda kendime göre özelleştirdim. Bilgisayarımda windows kurulu. Okulumdan dolayı mecburen kullanıyorum. Şimdi bir karar aldım ve windows u silip ubuntu yu kuracam. 2 enedir ubuntu kullanıyorum ve çok memnunum. Yapmak istediğim şu şekilde. Bilgisayarımda sadece ubuntu olacak. Sanal olarak windows kuracam ve ihtiyaçlarımı o şekilde karşılayacam.

Taşınabilir diskimdeki ubuntumla baya bi ilgilendiğim için silmek istemiyorum. Bilgisayarıma baştan bir ubuntu kursam şu anki haline getirmem çok zor olacak benim için. Bu nedenle bilgisayarımdaki windows u silip yerine taşınabilir diskimdeki ubuntuyu taşımak istiyorum. Bunu doğruca kopyalama ile yapmayı düşündüm ama ubuntu kurulum sırasında hdd seçtiğim için şöyle bir soru aklıma takıldı. Ben kopyalama ile taşısam ubuntu kendiliğinden açılma sırasında yeni hdd numarasını keninde atayabilir mi ?

Örneğin; Taşınabilir diskimdeki ubuntu sdb(0,1) kurulu sanırım. Masaüstündeki diskimin bölümlerinin isimleri hda(x,x) şeklinde. Böyle bir durumda taşıma işlemini nasıl gerçekleştirebilirim ? Veya şimdi aklıma şöyle bir çözüm daha geldi. Bendeki bu ubuntuyu herkesin kurabilmesi için kurulabilir şekle çevirebilirmiyim ?

Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Aynı zamanda ben de araştırmalarıma devam edeceğim. En azından benim pc ye taşıyabilsem yeter.

Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunarım.
Web Developer (PHP + (HTML + CSS + JQUERY))

http://www.sakirmehmetoglu.com.tr/hakkimda

sem

Remastersys programı işinizi görecektir büyük ihtimalle... SUDO ve forumda anlatımları vardı... Araştırmanızı tavsiye ederim...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Şakir

Cevabınız için teşekkürler. Daha SUDO ya bakmadım ama forumlarda ve bu sitede anlatımını buldum. Açıklamalara tam benim istediğim gibi bir program. Aklıma takılan küçük bir soru var sadece. Live cd olarak açılabileceği söyleniyor. Buna bir sözüm yok ama başka bir diske yedeklerim açılması sırasında hdd yolu nasıl düzelecek ? Otomatik mi olacak yoksa biz bir komut kullanmak zorunda kalacakmıyız ? Programı kullandıysanız yanıtınızı bekliyorum. Kullanmadıysanız da önemi yok başka bir kaynak daha bulmaya çalışırım :)

heartsmagic

Yedekten kastın ne pek anlayamadım. RemasterSYS kullandığın sistem üzerinden ISO oluşturur, bununla yeni bölüme Ubuntu kurarsın. Dikkat edeceğin nokta ise ISO'ya girecek şeyleri iyi belirlemen. Mesele başlangıç dizininde film, müzik, gereksiz paketleri falan barındırıyorsan bunları harici diskine taşı. Salt sistem kalsın ISO yapacağın yerde. Gerisi bildiğin Ubuntu kurulumu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

@Şakir, hdd yolu ile kastınız nedir? Ben bu şekilde bir kere sistem kurdum. Bir Ubuntu ve Bir Windows kurulu olan Ubuntumu yedekledim, Bir Windows olan bilgisayara bu yedekteki Ubuntu'yu kurdum...

Yanlış hatırlamıyorsam düzeltmem gereken şey grub.cfg dosyasındaki Windows bölümü idi... Fakat dediğim gibi çok emin değilim.

Siz sanırım grub.cfg ve fstab gibi dosyaları soruyorsunuz... Buralarda bir değişiklik olursa, yeni disk bölümünüze göre ufak düzenlemeler ile halledilebilir diye düşünüyorum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Şakir

Tamam teşekkürler. Birkaç saat içerisinde şu anki pc den windows u silip linux u taşıyacağım. Umarım sorunsuz olur :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2010 - 15:33:29

Arkadaşlar miniminnacık bir sorun çıktı dün gece :) İşlem başarıyla tamamlandı. ISO dosyasını başlangıç diski oluşturma programıyla usb ye hazırladım. BIOS dan gerekli işlemleri yaptım ama "boot error" yazısı çıkıyor hep. Klavyeden herhangi bir tuşa bastığımda ise alt satırda tekrarlanıyor yazı. Böyle bişeyin olması doğal mı ? Veya sorun nedir ?