[Çözüldü] Ubuntu kablolu bağlantı sorunu

Başlatan utdmr, 09 Ağustos 2008 - 14:26:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

utdmr

Arkadaşlar, yeni bilgisayarımı aldım (http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2736.0), ilk olarak Windows kurdum, ve sorunsuz olarak internete bağlandım. Ardından bıraktığım 60GB boş alana Ubuntu kurdum. Ubuntu kurululurken sırasında bilgisayarın başında değildim, o yüzden kurulumda dil paketlerini indirebilmek için bağlanabildi mi bilmiyorum, ama yüklendikten sonra panellerde hala "system" felan yazıyordu, demek ki kurulumda da bağlanmamış. Tahmin ettiğiniz gibi, kurulduktan sonra da bağlanamadı internete. Wireless, USB modem felan kullanmıyorum, ethernet ile bağlı adsl modem bildiğiniz. XP ile sorunsuz bağlanıyor internete. İşin garip tarafı, ubuntu live CD ile de bağlanıyor. Ne sebep olmuş olabilir, nasıl düzeltebilirim?
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

izzetguntalaz

Network settings den kablolu bağlantıyı aktif et. Başına tık koy.

utdmr

Tesekkurler @izzetguntalaz. Sorun çözülmüştür.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

hasan802

arkadaşlar bende ubuntu kurdum ama bir sorunum war benim bilgisayarımda wlan gözüküyor ama kablolu internetim yani eth0 gözükmüyor neden acaba ?

heartsmagic

@hasan802, yeni bir başlık açarak durumu belirtir misin lütfen? Ayrıca eğer Wubi ile kursuysan sistemi orada söyle bunu bizlere ve altına şu komutların çıktılarını ekle:

lspci
ifconfig
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.